Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

jetstream


Wat is een jetstream voor een zwembad?

Een jetstream voor een zwembad is een veelgebruikte installatie om een tegenstroom in je zwembad te creëren. Het is een installatie met de volgende onderdelen”

  • inbouwdeel in de zwembadwand van kunstsof of brons/rvs. Hierop zit meestal ook een schakelaar voor de aan/uit bediening en soms een luchtmenger voor extra power.
  • jetstream pomp. Meestal een krachtige zwembadpomp, uitgevoerd in brons.
  • schakelcircuit. Vanwege de veiligheid wordt de pomp meestal aangestuurd met een magnetisch relais. Zodra je de pneumatische bediening in het zwembad aanzet schakelt deze kast het stroomcircuit voor de jetstream in.

Kracht van de jetstream in een zwembad

Kan je eenvoudig tegen de stroom inzwemmen? Ja eigenlijk toch wel. Er zijn prachtige inbouwdelen met bijvoorbeeld een dubbele straal, maar vaak zie je toch wel dat je er redelijk makkelijk tegenin zwemt.

Enkel met een jetstream met een zogenaamde propellor (Swimstream) krijg je een dermate waterverplaatsing dat je serieuze zwembadtraining kan doen.

Waar plaats ik de jetstream in een zwembad?

Je plaatst de jetstream op de korte zijde van een zwembad. Dan heb je de meeste ruimte om je lichaam te bewegen om te zwemmen. Daar heb je toch wel een paar meter voor nodig.

Belangrijk is om de pomp van de jetstream zo dicht mogelijk bij het zwembad te plaatsen en voldoende leidingen van pvc te gebruiken. Als je de pomp verder zet verlies je helaas vermogen en dus zwemplezier.

« Back to Glossary Index