Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Aanleg hybride zwembad

Weergave van 7 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1045
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

   wegens niet echt zuiver te houden, ga ik mijn zwemvijver ombouwen naar een hybride bad, zodat ik in de zomer moerasgedeelte en zwemgedeelte kan loskoppelen, en zwemgedeelte filteren over een zwembadfilter. Alle nuttige info is welkom, zoals welk dichtingsmateriaal gebruiken ( ik dacht zelf te polyesteren), waar skimmers en inspuiters, welke filterinstallatie. Ik dacht ook bij te verwarmen via zwarte Pé leidingen op mijn carport, iemand ervaring hiermee? Bijgevoegd plan met de afmetingen. Alle commentaar welkomHybride zwemvijver

  • #1046
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

  • #1070
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Die rechte muur van 6.92 m is het best geschikt om je skimmers in te bouwen.  De inspuiters zou ik ook op rechte muren plaatsen , stuk muur van 2.43 m , en stuk van 0.83m, of op de ronde muur met de grootste radius indien je in het aangelegde moeras wilt gaan rommelen met slangen . Je zal wel een ongelijk volume uitstroom hebben bij de inspuiters.  Om een pomp, filter, aantal inspuiters en skimmers,   aan te kopen heb je het volume van je zwembad nodig .

   De wanden en bodem polyesteren lijkt me een goed, indien je  ervaring hebt met polyesteren.

  • #1081
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

   Zet ik de skimmers dan niet beter op de 2,78 meter muur, zodat ze recht tegenover de inspuiers zitten? Of heeft dit niet zo n belang?

   het volume zou toch zo n 100.000 ltr bedragen.

  • #1093
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Neen ze hoeven niet recht tegenover de skimmers te zitten.

  • #1095
   Timo CTimothy Corne
   Bijdrager

   Vraagje welke misschien ook voor Filip van toepassing is: als je extra inspuiters plaatst in een bestaand bad. Hoe ga je dan best te werk? Boor je een gat groter dan je inbouwstuk en vul je de rest op met ..? Metselmortel of zo? Naargelang hoe diep geeft dat problemen ivm druk?

  • #1096
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Voor je daar geld in investeert moet je wel beseffen dat een zwembad altijd chemicaliën nodig heeft om hygiënisch te zijn, ofwel zwavelzuur 37% en natriumhypochloriet 12.5% bij een chloorinstallatie en met zoutelektrolyse voegt men zout en zwavelzuur 37% toe. Volgens mij gaan je vissen daar niet gek op zijn.

  • #1098
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

   Enkel met uv lampen zou niet lukken?

   bij een chloorinstallatie vervliegt de chloor wel, ik zou enkel moeten weten na hoeveel tijd ee genoeg vervlogen is om terug aan te koppelen, maar dat kan ik meten vermoed ik.

   bij zoutelektrolyse blijft het zout natuurlijk in het water, vissen verdragen wel een beetje zout, doch vermoedelijk zal de concentratie te hoog zijn. Moet ik nog opzoeken. Thx

Weergave van 7 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties