Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Afkitten van boordstenen

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1281
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Even deze vraag in het midden gooien. Er zijn zoveel middelen te vinden om de boordstenen af te kitten. Alle merken, allen kleuren, zonder kleur, enz…

   Moet je het wel afkitten? Kan het ingevoegd worden met de rest van het stenen terras?

   Wat gebruik je best als kit? Er zijn kits die zogenaamd specifiek voor zwembaden zijn en in alle kleuren verkrijgbaar zijn. Maar volgens mij zijn deze minder geschikt voor langdurige hechting.

   Er zijn kits die zeer elastisch en superhechtend zijn, zeer UV bestendig en chloor bestendig.

   Maar die zijn dan weer niet in kleur verkrijgbaar.

   Het verhaal van het bos en de bomen dus….

   Tec 7 heeft speciale producten die kwalitatief zeer goed zouden moeten zijn, maar minder of niet op kleurbasis.

   Zo heb je Tec 7 Rock : zeer geschikt voor zwembaden en andere, maar enkel transparant.

   Of Tec 7 XealPro : ook geschikt voor zwembaden, meer universeel, verkrijgbaar in betongrijs.

    

  • #1283
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   De reden dat je moet afkitten, zijn de verschillende uitzettingscoëfficiënten, zeker niet verwaarlozen bij jouw zwembad!

   De meeste kitten kunnen helemaal niet tegen chloor en beginnen te blazen . Sika Sikasil Pool is ook zo’n kit voor zwembaden , beschikbaar in wit. De fabrikanten beperken de kleuren omdat de markt te klein is .

   De elasticiteit is bijzonder belangrijk met jouw type zwembad , de kitten die verkrijgbaar zijn in veel kleuren zijn allemaal voor sanitair gebruik. Kitten voor speciale toepassingen zijn beperkt in kleur . Heel belangrijk bij jouw zwembad is goed te reinigen en ontvetten , dit is om een optimale hechting te verkrijgen.

  • #1285
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Ik ben aan het kijken en ik zie dat die Tec 7 Rock (enkel in transparant) helemaal niet hecht op PP. Dus geen optie voor mijn zwembad. Die Tec 7 Xealpro zou dat wel doen en die is grijs. Elasticiteit bij breuk is tot 500%. Misschien is dat een optie.

   Die Sika is mij onbekend. Dat is weer zo’n specifieke die je bijna nergens vindt.

    

  • #1291
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Bij handelaren in bouwmaterialen die aangesloten zijn bij de Gedimat aankoopvereniging kan je Sika kopen. Sika richt zich enkel op de professionele markt.

   Ik heb even de technische fiche van Sika bekeken, voor kunststoffen raad men aan de primer (hechtingsverbeteraar ) Sika 215 te gebruiken, in de technische fiche van Sika 215 wordt  PP niet uitdrukkelijk vermeld.  Neen eventueel tel. contact op , hun nummer is 09 381 65 00 of hun website is :    bel.sika.com .

   Ik zou bvb. ook Tec 7 contacteren want PP is toch een heel specifiek product.

   Wat adviseert de leverancier van je zwembad eigenlijk ?

  • #1317
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Ik heb nog wat dingen opgezocht, ik vrees er voor dat zowel tec 7 en Sika geen enkel product hebben dat aanhecht met Polypropyleen.

   De reden waarom er afgekit moet worden tussen boordsteen en zwembad is om te vermijden dat er chloorhoudend water in de mortel/ kleefcementlaag komt. Chloor breekt de cement af en na een tijdje liggen je boordstenen los.

   Zijn je boorstenen al geplaatst ?

  • #8334
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Oei , topic uit het oog verloren en laatste post is verloren gegaan. Hierin meldde je dat de oplossing een boordsteen met druiprand zou zijn.

   Ik heb toevallig zo’n steen geplaatst. Dus hoe is dat nu uitgevoerd?

   Ik heb de stenen laten leggen met speciale specie en rondom volledig afgekit met Tec 7 Xealpro transparant. Dat wordt na een tijdje troebel en lijkt dan veel op een grijze voeg.

   Afwerking is hiermee perfect en dichting ook. Er komt geen water onder de steen.

   Tevens is er tijdens het leggen ook Tec 7 Xealpro tussen steen en rand van bad (polypropyleen rand) geplaatst. Dus er kan geen water vanuit het zwembad onder de steen door.

   Ondanks dat de stenen in de zomer al behoorlijk warm zijn geweest, hebben ze nog geen krimp gegeven, ook de kit tussen de voegen heeft niet bewogen.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties