Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Betere merken warmtepompen

Weergave van 9 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #138
   Anoniem

   Ik weet heel zeker dat er hier op het forum een aantal mensen zijn met heel wat kennis van zaken. Kunnen jullie laten weten welke voor jullie de betere warmtepompen zijn ? Ik heb zelf eentje van Comfortpool (Pro 9) en ik denk dat deze van Chinese makelij is, al moet ik zeggen dat ze haar werk wel doet. Maar ik bedoel de echte goede merken ?

  • #142
   JackJack
   Bijdrager

   Ik denk dat de meeste uit China komen, wij hadden eerst een pomp die uit de fabriek van Fairland komt. Deze fabriek is volgens mij ook in China en maakt voor diverse partijen warmtepompen die dan hun eigen naam er aan geven. Wij hadden eerst een PPG Fairland. In Duitsland heten die dan weer IPS en in Frankrijk weer Gardenpool als ik mij niet vergis. De PPG was mooi afgewerkt met aluminium omkasting, zeer degelijk. Helaas was de pomp te licht en nu een Hydro-Pro aangeschaft. Aan de labeltjes te zien komt deze ook uit China of in ieder geval de onderdelen. Deze heeft een plastic omkasting wat ik persoonlijk niet mooi vind. Dit los ik op door er zelf iets omheen te maken.

   Voordeel van de Hydro-Pro was dat deze goedkoper was maar hij werkt goed met een goed rendement.

   Je hebt dan ook nog de merknamen die ook filters en pompen leveren, deze kosten dan ook weer meer.

   Ik denk dat er voor de werking weinig verschil in zit. Duurzaam heb ik geen ervaring mee, als ik zie hoe de Hydro opgebouwd is ziet het er degelijk uit. Dan kom je nog op de afwerking. Persoonlijk vind ik een strak afgewerkte pomp uiteraard mooier, maar ik heb toch voor de Hydro gekozen ook vanwege dat het display te verplaatsen is.

   Ben nu bezig om de pomp netjes weg te werken dus de plastic omkasting zie ik niet meer.

  • #149
   Anoniem

   Bedankt Jack .

  • #150
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Onze eerste warmtepomp was een :

   Heat Protector pro 32KW van PPG ( vroeger PWG). deze WP heeft ongeveer 13 jaar dienst gedaan . Ze deed wat ze moest doen maar produceerde wel heel wat lawaai wanneer ze op vol vermogen werkte.

   Onze huidige warmtepomp :

   Is een Zodiac Z300 All Seasons TD 8 op 380V , gaat nu 3de seizoen in. Deze WP is echt heel stil. Een watertemperatuur van 32° is haalbaar. Eigelijk te vroeg om te beoordelen.

  • #193
   Anoniem

   Bedankt Rudy100. 32 graden is wel echt veel he. Mijn buurman heeft ook een Zodiac en die staat toch ook al zo’n 10 jaar te draaien zonder problemen…

  • #200
   ShadowHunterShadowHunter
   Bijdrager

   Verwacht nu elke dag mijn Norsup P13V/32 (vertikaal)

   Om eerlijk te zijn geen idee wat ik ervan mag verwachten. Ze geven 4 jaar volledige garantie, heeft een Mitsubishi compressor en standaard WiFi.

   Maar de oorsprong kan ik niet meteen achterhalen, kan evengoed puur Chinees zijn, mooi verpakt en aan een pittige prijs verkocht 😉

   Ik hoop dat ik er geen spijt van zal krijgen.

   Zal in ieder geval na installatie en gebruik een update posten

  • #207
   Anoniem

   Ok bedankt ShaduwHunter. Norsup ga ik eens opzoeken. Een Mitsubishi compressor is toch al wel hoge kwaliteit dacht ik…

  • #208
   ShadowHunterShadowHunter
   Bijdrager

   Dat is toch wat ze mij verteld hebben en één van de redenen dat ik voor deze heb gekozen… Succes!

  • #379

   ppg inverter plus , is een betere warmtepomp , die heeft een beter compressor , dan de gewone inverter , de inverter plus is ook niet voor de webshops verkrijgbaar enkel bij de detail handelaar zwembadbouwer , er wordt dus wel degelijk onderscheid gemaakt , voor internetverkoop of handelaars , en zo zijn er nog meerdere producten die enkel voor de zwembadhazelaar is en niet voor het internet . je kiest het zelf maar uit wat je wil

  • #389
   ShadowHunterShadowHunter
   Bijdrager

   Voor de volledigheid, Norsup ook enkel te verkrijgen bij de erkende,handeleraar  zwembadbouwer… heb hem gisteren ontvangen… T’is een aardige doosje 🙂

   Zal nog enkele foto’s posten bij het uitpakken.

   PPG (Fairland) inderdaad ook een goede pomp.

   Hoe meer keuze, hoe moeilijker kiezen. Want, kiezen is verliezen 🙂

   Greetz,

   ShadowHunter

Weergave van 9 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties