Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Bodem zwembad begint te golven

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #299
   olivierolivier
   Bijdrager

   Op de bodem van mijn zwembad komen er bubbels en lossen de mozaïeken… Ik heb de omhooggekomen beton doorprikt en er komt water uit… Oppervlakten van 20 op 20 cm leg ik zo bloot (de mozaïeken komen daar sowieso los). Moet ik de hele vloer her aanleggen of enkel de plaatsen waar de vloer naar boven trekt (en enkel de grote bubbels of ook de kleintjes waar de mozaïeken nog vast liggen).
   Met welk producten vul ik de centimeter losgekomen ondergrond (egaline en primer?). Voor de mozaïeken te lijmen heb ik Starlike EVO bicomponent zuurvast epoxyafdichtingsmiddel (ik vermoed dat deze goed is)
   Alvast bedankt voor alle adviezen!

   Mvg,

   Olivier

  • #301
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Het eerste wat je moet doen is het water uit je zwembad pompen. Een tent over je zwembad plaatsen zodat het er niet meer in kan regenen. Alles moet kunnen uitdrogen. Ik vermoed dat de bodem van je zwembad met chappe gedaan is. Wanneer je lichtjes tikt op de mozaïken hoor je duidelijk of ze los zitten. Alle loszittende mozaïken verwijder je . Je zal merken dat de chappe onder je mozaïken gedeeltlijk zond is geworden. De cement is voor een deel opgelost door de chloor. De losse chappe verwijder je ook uit je zwembdad. Alle putten die nu op de bodem van je zwembad zitten vul je terug op met chappe rekening houdend met de dikte van je mozaïken en dikte van je epoxylijm.
   Je laat het geheel goed uitdrogen ( minstens ) 1 maand (dit uitdrogen is heel belangrijk). Als laatste plaats je de mozaïken terug.

  • #302
   olivierolivier
   Bijdrager

   Dag Rudy,

   Super  bedankt voor uw bericht!

   ik ga uw raad zeker opvolgen!

   Mvg,

   Olivier

  • #303
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Klinkt als een deskundig advies Rudy. Top.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #305
   Rudy De VijlderRudy100

   Als je na een lange loopbaan als projectleider, vnl. openbare werken, blijf je achter met een pak ervaring en expertise. Wanneer mensen om hulp/raad vragen help ik hen graag in de mate van het mogelijke. En wat de nieuwe snufjes betreft, leer ik graag bij van jonge mensen.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties