Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Chloor verdwijnt uit zoutelektrolyse bad

Weergave van 12 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2510
   kajekaje
   Bijdrager

   Hallo allemaal,

   We hebben een zoutelektrolyse bad van 60m3. Zwavelzuur en aansturing van de Emaux(waarde op display gaat naar 100)wordt door een EPS One geregeld. Pomp Pentair Superflo 22m3. Temperatuur van het bad is 27 graden.

   In de nacht krijg ik het chloorniveau wel naar 690. Echter bij de eerste zonnestraal schiet het niveau direct onder de 200. Het bad begint nu aan de randen ook wat groen uit te slaan. Wat doe ik fout? Moet er chloorstabilisator in? Mag er in een zoutelektrolyse bad ook gewoon aktief chloor(eigenlijk niet de bedoeling, maar ik zal wat moeten doen)?

   Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

   Alvast bedankt voor antwoorden!

  • #2652
   kajekaje
   Bijdrager

   Excuus , verkeerde rubriek!

  • #2659
   Danny VandyckDanny Vandyck
   Bijdrager

   Wordt uw bad afgedekt?  De UV-stralen van de zon breken namelijk de chloor af. Na een zonnige dag controleer je best de chloorwaarde. Wanneer de zon veel uren klopt, zal het zwembad meer gebruikt worden. Ook dat zorgt ervoor dat de producten sneller hun effect verliezen. Ik gebruik hier ook een zoutelektrolyse. Als het echt moet, doe ik soms ook chloor erbij.

    

  • #2778
   SylvesterSylvester
   Moderator

   (Topic werd verplaatst naar juiste rubriek)

  • #3085
   MarcMarc
   Bijdrager

   Beste Katje, je bent niet alleen die met dat probleem worstelt. In mijn bad heb ik exact bijna hetzelfde voor. Niettegenstaande mijn chloorgenerator 12 uur aan een stuk draait ( en het vereiste zoutniveau in het water heb) Slaag ik er niet in om een redelijk chloorniveau vast te houden. Het is voor de tweede keer nu op 14 dagen dat mijn meetprogramma me suggereert van een chloorschock te doen.  De temperatuur van mijn bad hou ik ook constant op 27 °, de pomp draait de klok rond. Ik ben ook maar recent bezig met de zwembadwater magie.

   Wordt vervolgd….

  • #3125

   als je nieuw water hebt of nog nooit geen tabletten of chloorpoeders gebruikt heb , heb je geen cyaninezuur in je water , eigenlijk wil je dat ook niet , maar eigenlijk ook wel , want het cyaanzuur zorgt dat je chloor minder snel afbreekt , probeer eens een  chloortablet in de slimmer te leggen en rustig laten oplossen , lukt het niet met 1 tablet kan je ook cyaanzuur toevoegen , teveel chloortabletten gebruiken raad ik niet aan , je hebt tenslotte een zoutelektrolyse , maar misschien is deze niet krachtig genoeg , vaak zie ik goedkope toestellen staan bij klanten die het niet aankunnen zodra de zon volop op het bad staat , dus houd u maar vast de komende dagen . want de zon gaat goed schijnen  , succes

    

  • #3192
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Wim, volgens mij heeft het systeem van Kaje een redox meting. En dan heb je liever geen cyaanzuur in je bad. Volgens mij is hun toestel gewoon te licht voor dat bad. Als het al de ganse nacht moet draaien op op ‘niveau’ te komen, is het niet goed.

    

  • #3201

   Sylvester , dat is mogelijk , maar je moet niet overdrijven met cyaanzuur ook niet he , dat is met alles zo ,

  • #3221
   SylvesterSylvester
   Moderator

   ik zie toch liever geen cyaanzuur in mijn bad, tevens met redox meting. Het is belangrijk dat het ‘toestel’ (eender welk principe) voldoende chloor per tijdseenheid kan bijmaken of bijpompen, zeker als je een groot bad hebt en het warm weer is.

  • #3253

   ja en nee , ik heb een zwembad dat jaren is behandeld met tabletten , nu met de zout elektrolyse (die sterk genoeg is ) kan die het net bij houden ( bad ligt op een eiland met heeeeel veel zon ) en heb al baden opgestart met zout , zelfde installatie als op het eiland en die het toch niet red ,omdat het bad heel de dag open ligt om te zwemmen uiteraard , waarvoor het ook dient , ik heb daar 1 tablet chloor in de skimmer gedaan en werkt nu naar behoren , maar zoals ik al zei je moet niet overdrijven. je moet niet alle weken tabletten of poeders gaan gebruiken , met vloeibare chloor heb je dat ook , daar zit ook geen cyaanzuur in en daar kan zich dat probleem ook voordoen , maar als het niet nodig is moet je het uiteraard niet doen . een goede cell gaat daar niet stuk van , een krachtige cell heeft het niet altijd nodig . hangt van de situatie en het moment af , hier thuis heb ik dezelfde installatie als op het eiland en hier mag ik mijn bad heel de dag open laten liggen zonder problemen .

    

  • #3273
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Ik heb het niet over de cel maar over de redox meting. Die heeft niet zo graag cyaanzuur.

   Je moet toch heel weinig gebruiken als je cyaanzuur wil gebruiken.

   Met vloeibare chloor heb je dat ook, dat is waar. Maar daar is het toch afhankelijk van het debiet van het peristaltisch pompje. Die kan dat wel bijhouden als het een goeie is.

   Ik denk wel dat een goed zoutsysteem beter is als je het zwembad lang wil open laten liggen.

   Zout wordt omgezet in chloor, chloor wordt afgebroken door de zon en door oxidatie (vervuiling) en vormt terug zout, dat je op zijn beurt weer kan omzetten naar chloor.

   Het zal een combinatie zijn van een goeie grote cel en misschien een beetje cyaanzuur.

  • #3339
   kajekaje
   Bijdrager

   Hallo allemaal,

   Dankjewel voor het reageren. Mijn Emaux(megapool) electrolyse apparaat is geschikt voor 70m3. Dit zou eigenlijk voldoende moeten zijn. Ik merk dat als ik de temperatuur naar 25 graden verlaag het stukken beter bij te houden is. Zeker als ik in de nacht de pomp laat draaien haal ik de chloor waardes wel. Overdag verdwijnt de waarde(dan rx750) wel volledig.

   Mijn afdekking is ondertussen ook klaar, hopelijk gaat dit ook schelen.

    

  • #3842
   MarcMarc
   Bijdrager

   Hoera, de fout zat in de meetprobes van mijn meettoestel. La het even losdraaien van de ph en orp meetprbes kreeg ik ineens stabieler waarden. Bleek door tijdsveroudering het contact tussen de electronica en de probes niet geod genoeg; Even eraan frutselen leek de oplossing; Sedertdien stabiele correcte metingen die kunnen gestaafd door een kleur watermeting. Conclusie : zelfs bij nieuwe toestellen kunnen de contacten al wat oxideren of moet het “nieuw eraf. Nu volgende metingen : Orp 749 Ph 7.2 Zout 3.6. Temp 27.1 Krijg ik hier zowat een blauwe wimpel van mijn software (hihi)….

Weergave van 12 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties