Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Container zwembad 12 meter boven de grond?

Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1669

   Heeft er iemand ervaring met het bouwen/plaatsen van een container zwembad van 12 meter lang boven de grond, dus niet ingegraven?

   Ik heb nu 2 bedrijven gesproken, die aangeven dat het niet mogelijk is, maar ik kom ze wel tegen op buitenlandse websites, dus hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft en kan adviseren om dit wel/niet te doen, of toch maar te kiezen voor een ingegraven zwembad.

   Onze voorkeur gaat uit naar boven de grond, omdat we het zwembad dan bij ons dakterras kunnen betrekken.

    

  • #1670
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Waarom zou het niet mogelijk zijn? Ik ben met 2 partijen een nieuw concept aan het maken voor een betaalbaar systeem. Je moet wel handig zijn met een juiste constructie, anders is het te slap inderdaad.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #1673

   Er wordt aangegeven dat de waterdruk te groot wordt, waardoor de container uit elkaar kan klappen. 6 meter gaat wel, maar 12 meter wordt niet aangeraden, wegens slechte ervaringen gaf men aan. Ik zit dus nu in dubio. Ik wil graag volgend voorjaar 2021 een zwembad gaan plaatsen, en twijfel dus tussen een container van 12 meter bovengronds met als voordeel dat hij dan aansluit op ons dakterras, of beneden een zwembad ga bouwen van Polystyreen blokken. Nadeel is dan dat we dan steeds naar beneden zullen moeten om te kunnen gaan zwemmen.

   Maar we hebben dus nog even de tijd, dus als je meer informatie hebt, dan hoor ik het graag.

  • #1674
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Kijk even naar deze pagina en laat dan je reactie achter. Het is nu te druk om meters te maken, maar we zetten je dan op de lijst om op de hoogte te houden.

   https://www.bouwzelfjezwembad.nl/zwembad-zeecontainer


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #1675
   DDADDA
   Bijdrager

   Het YouTube algoritme zet nu net deze in aanbevolen video’s. Die kijken zeker mee op dit forum? 😉

   Lijkt me overigens een leuk project.

  • #1684
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Dit concept bestaat reeds een 5 tal jaar . Men maakt een soort ringbalk met een dik U profiel rond de container en onderaan gaat men de hoeken gaan verstevigen , ze lassen er driehoeken in om de zijdelingse druk op te vangen, ook het frame onderaan wordt verstevigd.  In onderstaand filmpje wordt dit duidelijk weergegeven. Ik zou toch eens een werktuigbouwkundig ingenieur consulteren, ze berekenen dan de doorbuiging van het metaal en bepalen dan welke profielen je best gebruikt. Dit is meer om niet te gaan over dimensioneren.

   Succes . En hou ons op de hoogte.

  • #1706
   Danny De KoningDanny De Koning
   Bijdrager
  • #1753

   Dank je wel voor de tip. Ik ga me er verder in verdiepen en als ik nieuws heb meld ik me weer. Kijk paralel ook nog wel naar het zelf bouwen van een zwembad met polystyreen blokken, want er moet wel iets te zwemmen zijn volgend voorjaar 🙂

    

  • #2161
   bart Vuylstekebart Vuylsteke
   Bijdrager

   Wij zijn op dit moment bezig met een soortgelijk project.

   Ook wij willen aansluiten op het terraswork in progress

   De onze wordt door omstandigheden wel deels ingegraven, maar gewoon bovengronds zie ik geen enkel probleem mits enkele versterkingen aan te brengen .

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties