Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

De pomp draait wel, maar geeft niet veel flow of druk. Wat is de oorzaak?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #874
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Dit kan in feite drie oorzaken hebben.

   Allereerst kan er een verstopping in de leiding zitten, of het zandfilter is verstopt. Aangezien een verstopping niet heel vaak voorkomt kan je kijken of het zandfilter beter werkt in de recycling modus (of circuleren genaamd). Als de flow dan wel goed is, dan word het tijd om het zand of glas te vervangen.

   Ten tweede kunnen er bijvoorbeeld dennennaalden in de ven of schoepenrad zitten. Deze naalden gaan door het mandje in de skimmer heen en ook door de haarvanger van de pomp. Dan blijven ze steken in de ven. Heel fijn, maar de pomp zal uit elkaar moeten om ze te verwijderen. Aangezien je geen bomen wilt kappen, kan je ook een heel fijnmazig netje in de skimmer plaatsen.

   Als laatste kan de pomp een deel lucht aanzuigen. Kan voorkomen als het waterpeil te laag is bij de skimmer, of er een gaatje zit in de stofzuigerslang. Wanneer dit niet het geval is heb je een groter probleem. Grote kans namelijk dat er een leiding kapot is tussen het zwembad en de pomp en dit zal gerepareerd moeten worden.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties