Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Diepte inbouwdelen / cementering

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #6582
   Tim ETim E
   Bijdrager

   Beste forumleden,

   Ik zal een gemetst zwembad plaatsen dat we cementeren en dan zal gewerkt worden met een vilt + gewapende alkorplan folie.

   Om de juiste inbouwdiepte van de wanddoorvoer te bepalen stel ik me de vraag:

   1) moet de cementering gelijk komen met de voorzijde van de flens van het inbouwdeel (dus achter de dubbele rubberdichting)

   2)moet de cementering gelijk komen met de voorzijde van de wanddoorvoer, dus achter de flens

   inbouwdeel wanddoorvoer

   Ik zou denken situatie 1 waarbij de vilt dan uitgesneden wordt rond de flens van het inbouwdeel.  Zo blijft de folie ongeveer gelijk liggen.  Bij situatie 2 lijkt het me dat de folie bol naar voor komt.

   Alvast bedankt voor jullie feedback!

   Mvg

   Tim

    

  • #7017
   annelies bannelies bekaert
   Bijdrager

   Het schroefdeksel (op het inbouwdeel gedraaid) van de inspuiter moet gelijk komen met de buitenkant cementering, de dichtingsringen zijn verwaarloosbaar in dikte door de druk van het water maar moeten natuurlijk wel goed tegen de beide kanten van de liner drukken. Bij mij was dit ongeveer 1 cm (cementering in twee lagen van ongeveer 1 cm dikte samen). Aan de zijde van de inspuiters had ik het inbouwgedeelte van de inspuiters een drietal milimeters te diep in de muur geplaatst waardoor ik de cementering iets konischer verminderd heb maar gewapende alkorplan is redelijk stug, en heeft geen problemen gegeven, zowel op visueel als naar het schroefdeksel er deftig opkrijgen. Vermoed indien met een liner van 0,75 het wel zichtbaarder zou zijn of kans op plooien/niet goed aansluiten dichtingsringen etc. Ik heb op de schroefdraad een speciale dichtingspasta (soort zwembadsillicone) gedaan.

   Ik vermoed dat de inbouwdelen van verschillende merken wel ongeveer hetzelfde zijn, dus het eens bekijken op t’gemak, wat het meest logische is, zal wel de juiste uitkomst bieden.

   Indien je zelf gaat cementeren, dit vond ik het moeilijkste aan gans de opbouw van het zwembad, heb je een zekere ‘voeling’ voor nodig. Als het de eerste keer is dat je dit doet, kies de dagen eruit dat het niet +25 graden is (idem indien je de liner zelf zou plaatsen). Mijn ervaring natuurlijk, zal wel anders zijn voor een ervaringsdeskundige.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties