Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Epdm matten / solar bollen

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #571
   Margreet WestraMargreet Westra
   Bijdrager

   Hallo,

   Wij hebben een ingebouwd en zeer goed geïsoleerd (150 mm PIR ) zwembad in onze tuin. Op dit moment wordt de verwarming daarvan alleen gedaan door een noppen/isolatie cover. Hiermee bereiken we op warme, zonnige dagen in de zomer een temperatuur van rond de 26 graden.

   Wij zijn op zoek naar een paar extra graden verwarming op die zonnige, warme dagen, omdat we 26 graden nog net wat te koud vinden.

   We hebben zowel naar warmtepompen als Epdm matten en solarbollen gekeken. We zouden graag jullie advies willen over de goedkoopste manier om op deze warme dagen het zwembad iets te verwarmen.

   Bij verschillende bedrijven hebben we geïnformeerd naar solarbollen en Epdm matten, maar niemand geeft ons een eenduidig antwoord op onze vragen.

   Ons zwembad heeft een oppervlakte van 15 m2, een inhoud van 23 m3 en een super pump premium 15 We ( zie foto) .

   We willen graag gebruik maken van jullie expertise en hebben de volgende vragen:

   1. Wanneer de aansluiting van de epdm mat of solar bol 32/38 mm is, hoe kunnen we dan het beste onze aanvoer ( 63 mm) laten verlopen ( verkleinen), zodat het systeem de druk van de waterpomp aankan. ( zie schets, eigen idee hierover). Of is de pomp hiervoor te zwaar?

   2. Kan het systeem oververhit raken wanneer we gebruik maken van de bypass , wanneer het zwembadwater op temperatuur is?

   3. Moet er ontluchting/beluchting van het systeem komen om bv bij vorst het systeem leeg te halen?

   4. Hoeveel matten/bollen kunnen we aansluiten op onze waterpomp?

   5. Zijn er mensen die hun ervaringen mbt Epdm matten, tyleenbuizen of solarbollen kunnen delen?

   Wij zien jullie reacties graag tegemoet,

    

   Met vriendelijke groet, Margreet Westra

   pomp

   schets

    

  • #587
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Vanaf de bypass kan je het beste overgaan naar 50 mm. Maar het maakt wel uit welk systeem je hebt hoe dit aan te sluiten.

   Epdm matten maak je aan elkaar, maar met solarbollen weet ik dit niet precies. De bypass stel je zo in dat er niet al te veel water door de verwarming gaat.

   Tyleenslang is heel dun en lang en kan niet veel water doorlaten. Eigenlijk is dit dan ook niet geschikt voor zwembadverwarming naar mijn mening.

   Ik vraag me echter wel af of jouw vraag hiermee beantwoord is.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties