Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Extra inspuiter in opzetzwembad

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1252
   John HubertJohn Hubert
   Bijdrager

   Hallo,

   Ik wil graag een extra inlaat in mijn Intex Prism Frame Premium Ø 305 cm zwembad.

   Is dit mogelijk en zo ja, wat zijn de mogelijkheden?

   Ik zat zelf te denken aan een inspuiter, alleen zijn die wel geschikt voor dit type bad?

   Ik hoor graag jullie reacties en/of ervaringen!

  • #1260
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Ik ken deze baden niet goed, maar volgens mij kan je er echt niet zomaar een gat in maken. De folie zal wel gewapend zijn, dan kan het zomaar uitscheuren….


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #1274
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Waarom wil je een extra inlaat? Wat je bij zo’n baden moet doen is op de enige inlaat aan de binnenkant van het bad (in het water) een bocht van 90° zet met daarop een stuk buis. Alzo wordt het inkomend water niet gewoon naar het midden geblazen maar wel naar de zijkant. Dit maakt dat het water in het volledige bad een beetje begint rond te draaien (je ziet dat visueel niet), waardoor je een betere menging krijgt.

  • #1275
   John HubertJohn Hubert
   Bijdrager

   Ik wil eigenlijk een extra inlaat, aangezien ik een aparte pomp heb voor de zonne verwarming. En anders liggen de slangen over de rand en dat is minder mooi…

  • #1276
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Ik zou zo’n inspuiter bevestigen niet te ver van een verticale pijp van de constructie. Bepaal eerst goed waar je het stuk wilt aanbrengen, vervolgens kleef je op zowel de binnen als de buitenkant op de plaats waar je het gat wilt maken een stuk van  bvb. 20 x 20 cm versterkte liner , in de stukjes van 20 x 20 cm maak je centraal een gat exact volgens de diameter van de inspuiter.

   Nadat alles netjes gelijmd is plaats je twee houten plankjes met lijmtangen er op en laat alles een dag drogen. De volgende dag maak je het gat in je liner en bevestig je de inspuiter. De slangen bevestig aan de verticale pijp van de zwembadstructuur zodat je liner niet het gewicht van de slang moet dragen.

    

   Lek in splinternieuw Ultra Frame zwembad

    

  • #1278
   John HubertJohn Hubert
   Bijdrager

   Oké, ik ga het wel even bekijken. Blijft toch een risico..

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties