Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

floc o clear zonder zandfilter

Tags: 

Weergave van 7 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2081
   Tom Van OverbekeTom Van Overbeke
   Bijdrager

   Hallo,

   Ik heb recent een bestway zwembad gekocht waar 10000l water in zit. Het begint er groen uit te zien en er drijven al groene ‘brokken’ in.

   Ik heb de ph getest, en die zit rond de 7. Ik was nu van plan om daar floc o clear aan toe te voegen, en er dan de vlokken uit te vissen. Maar op de handleiding staat dat je dat enkel kan doen met een zandfilterpomp, maar ik heb enkel de standaaard pomp, die met een soort van filtercartridge werkt.

   Kan ik – als de vlokken gevormd zijn en op de bodem liggen – eventueel zo’n pomp gebruiken door die cartridge te verwijderen, en de vlokken op de bodem op te zuigen en gewoon (op mijn gras dan) weg te laten lopen uit het zwembad?

   Of gaat dat niet lukken.

   Ik ben een zwembad beginner, als dat nog niet duidelijk was…

   Gezien de heel lage chloor waarde, heb ik nu eerst 4 chloortabletten in een emmer water opgelost en in het zwembad gedaan, en laat ik de filterpomp nu enkele uren draaien.

   gr,

   Tom

  • #2082
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Ja dat kan. Cartridge eruit. 12 uur pomp laten draaien, 12 uur stilleggen.

   En daarna kan je alles op de bodem opzuigen.

   Nog een tip, maak een hevel. In plaats van de pomp te gebruiken hang je de darm van de stofzuiger gewoon uit het zwembad. Door het heveleffect gaat het water stilletjes via de stofzuiger uit het zwembad lopen, net voldoende om de bodem te zuigen.

   Alzo verbruik je veel minder water en zuig je toch alles op. Op die manier kan je veel rustiger op het gemak stofzuigen.Want met de pomp moet je je te fel haasten en dan maak je door te bruuske bewegingen direct een wolk in het water.

    

  • #2083
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Je denkrichting is niet verkeerd hoor. Het klopt dat een filtercartridge (papierfilter) niet gebruikt kan worden met vlokmiddel. En je kan het water direct afvoeren met het pompje. Maar zou je niet beter een goede zandfilterset kopen? Deze zijn niet duur (ook niet heel goed, maar dat snap je vast wel) en als het probleem weer terugkomt hoef je niet weer opnieuw te beginnen met de hele procedure.

   Ik ken maar weinig mensen die gelukkig worden van een originele Intex of Bestway filtersetje.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2084
   SylvesterSylvester
   Moderator

   dat kan natuurlijk ook

  • #2085
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   En daarbij breng je de gezondheid van de gebruikers in gevaar als je de waterbehandeling niet op orde hebt. Dan lees je van mensen dat ze er trots op zijn dat ze een bad zonder filtersysteem hebben. Maar dan weet je gewoon niet waar je mee bezig bent.

   Ik snap dat mensen die nieuw een badje kopen een dergelijke filterset vertrouwen, maar ze zijn echt heel beperkt. Maar de prijsstelling zorgt ook voor een onrealistisch verwachtingspatroon vermoed ik.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2086
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Dat is ook allemaal zo gemaakt om de prijs te drukken.

  • #2088
   Tom Van OverbekeTom Van Overbeke
   Bijdrager

   Bedankt iedereen voor de tips. Ik ga dan eerst de tip met de hevel proberen, en dan kijken wat ik visueel zie, en wat de teststrips me zeggen.

   Later kan ik nog altijd zo’n zandfilter pomp kopen als het te veel werk is, of het resultaat niet goed is.

    

   Bedankt iedereen voor alle tips.

  • #2101
   DDADDA
   Bijdrager

   Een Intext of Bestway zonder zandfilter is een (groen) straatje zonder einde. Uiteindelijk ben je meer tijd en geld aan het stoppen in het vervangen van zwembad water, producten allerhande en reinigen van het zwembad. Mijn ervaring was dat vooral de flow het grote probleem is. Zet een timer op het stopcontact en laat het bad minimum 8 uur per dag filteren. Verder raad ik aan de cartridge dagelijks te vervangen en dan de vuile cartridge te reinigen zodat je die de dag erop kan gebruiken. Hang er ook geen solarbollen of matten tussen. Die pompen zijn niet sterk genoeg en ook de vervuiling in de cartridge gaat snel de flow reduceren. Op deze manier is het enigzins te doen, maar het blijft veel gedoe. Met een zandfilter heb je ook werk, maar kan je het werkt tot 1x per week beperken.

Weergave van 7 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties