Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

frequentieregelaar

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #8534
   paul dupontpaul dupont
   Bijdrager

   Dit seizoen heb ik een frequentieregelaar isaver+ 1100 geplaatst, gekocht bij toppy, die mijn zwembadpomp bedient. Ben hier zeer tevreden over. Minder verbruik en minder geluid, hetgeen de buren kunnen waarderen. Ik heb al jaren een vorstbeveiliging die de zwembadpomp bij vorst op volle toeren laat draaien. Vermits ik de pomp in de winter enkel ‘s nachts op 1400 toeren laat draaien, gedurende zes uur, zou ik die vorstbeveiling op de isaver willen aansluiten, zodat bij vorst de pomp ook op 1400 toeren kan draaien, ipv op 2900, buiten de ingestelde uren. Volgens de beschrijving zou de isaver extern aangestuurd kunnen worden. Ik kan uit de beschrijving niet opmaken hoe dit juist dient te gebeuren. Handleiding te vinden op toppy bij isaver+1100.  Iemand een idee?

  • #8543
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Dit gaat zonder problemen gaan. Ik ken de situatie natuurlijk niet, maar in principe kan je die in serie zetten, ik bedoel dus eerst de borstbeveiliging en daarna de frequentieregelaar.

   Iets beter is werken met een relais-schakeling die je eventueel zelf kan knutselen.

   Een frequentieregelaar heeft meestal een galvanisch gescheiden ingang die je met een eenvoudige schakelaar kan bedienen.

   Zo kan je met een relais schakeling die frequentieregelaar bedienen.

   Het vergt wel wat technisch inzicht, maar voor een doorsnee elektriciën of technieker is dat geen probleem.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties