Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Groen water op een klein zwembad Intex

Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2307
   hans de regterhans de regter
   Bijdrager

   Hallo,

    

   wij komen net uit vakantie en het water van het zwembad was enorm groen. Waarschijnlijk zal de filter van de pomp vol gezeten hebben… Pomp draait automatisch enkele uren per dag. Bad is 2.5 kuub en pomp pompt een 2 kuub per uur rond (iets zwaardere modelleke)

   Nu heb ik alle waarden gechecked en die staan goed, water is ook al wat minder troebel.

   Op aanraden van iemand heb ik vlokmiddel toegevoegd. Dit werkt heel goed, filters komen mooi vuil om de paar uur. Als ik de pomp stop gaat het water wat helder worden, maar die laag groen en vlok, die krijg ik niet weg. Scheppen gaat niet en als ik ze laat bezinken op de bodem gaan ze er ook niet uit.

   Ik heb zo een klein stofzuigertje met een netje aan waar de tuinslang op moet. Dus op de pomp aansluiten enzo gaat niet.

   Wat doe ik nu best? Komt dit nog goed of begin ik gezien het “kleinere” volume opnieuw?

   Ik doe dit liever niet, want met de droogte…

   Pomp heeft nu 3 dagen continu gedraaid, vlokmiddel zit er in sinds deze ochtend.

    

   alvast bedankt.

  • #2308
   Jenne DezaegerJenne Dezaeger
   Bijdrager

   Hallo Hans,

   Als ik zo even buiten kijk en naar de weersvoorspellingen zou ik niet gaan zeggen dat we last hebben van extreme droogte voor de moment. Ik snap dat je het huidige water wil “redden” maar laat ons even nuchter alles bekijken: Je bad opnieuw vullen kost +-€10. Dit kan niet opwegen tegen de producten en tijd die je zou aankopen en spenderen om het huidige water terug in orde te krijgen. Mijn raad zou dan ook zijn van gewoon even leegpompen, liner even reinigen en terug vullen. Als je het nu ineens doet kan je de volgende dagen nog genieten van de mooie temperaturen.

  • #2309
   hans de regterhans de regter
   Bijdrager

   ja ok, dat snap ik, maar de producten heb ik hier staan, dus dat is de extra kost niet…

   En ik zou voor volgend jaar een groter bad willen, dus wil ik ook weten of dit goed komt en hoe 🙂

  • #2310
   Jenne DezaegerJenne Dezaeger
   Bijdrager

   Dit kan zeker goed komen. Eerst shocken zodat het groen weg is (algen dood) daarna wat vlok middel erin en laten circuleren, dan ‘s avonds de pomp uitschakelen en alles over nacht laten bezinken. Dan ‘s morgens de stofzuiger erin en alle vuil op de bodem naar waste pompen, water terug wat bijvullen en de chemie terug op punt zetten en klaar.

  • #2311
   DDADDA
   Bijdrager

   Met een intex type zwembad met cartridge filter kan je niet stofzuigen met een zandfilter op waste. In het verleden loste ik dit probleem op door te vlokken, te laten bezinken en dan met een dompelpomp de algen en vlokking laag onderaan uit het zwembad te pompen. De pomp verplaatsen tijdens het pompen en eventueel voorzicht met een borstel de vlokking richting dompelpomp duwen. Zo hoef je niet al het water te vervangen. Veel andere oplossingen zijn er niet, behalve investeren in een zandfilter en stofzuiger die je op de filter kan aansluiten.

  • #2312
   hans de regterhans de regter
   Bijdrager

   daar vreesde ik al voor

   Ik heb een dompelpomp ter beschikking, ik laat alles draaien tot, vanavond en zet dan de pomp af, morgenvroeg proberen met die dompelpomp en anders zal het idd verversen worden…

  • #2313
   Jenne DezaegerJenne Dezaeger
   Bijdrager

   De uitleg die ik gaf sloeg natuurlijk al op het grotere bad waar Hans over sprak waar ik er van uit ging dat er een filter met 6-weg kraan ging komen.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties