- Dit onderwerp bevat 18 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 1 jaar, 7 maanden geleden door
zwembadforum.eu.
-
AanmakerOnderwerp
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenWij hebben een bouwkundig zwembad gemaakt van 8×4. Netjes water weg gepompt tijdens het bouwen. Het zwembad is gestuct en vloer is gestort met egaline. Grond weer tegen het zwembad aan. Nu zien we dat er bij de kimnaad water doorheen sijpelt waardoor we niet door kunnen met de afwerking. Het is niet veel maar wel op acht plaatsen een klein plasje. We hebben een kelder coating van aqua plan geprobeerd. Op basis van epoxy, twee componenten. Helaas droogt het niet snel genoeg. Speciale onder water kit in de kimnaad gesmeerd. Nog twee keer de kelder coating. Het is iets minder geworden maar steeds sijpelt er water door. Inmiddels is de hele tuin aangelegd door architect, stratenmakers en tuinman. Dus de boel openbreken is geen optie meer. Wel het zwembad dicht gooien 😉
Ik hoop dat iemand ons kan helpen want we worden er wanhopig van. We zijn in maart al begonnen met het zwembad. Maar we kunnen nog steeds niet zwemmen…
Groetjes Lisette
-
AanmakerOnderwerp
-
AuteurAntwoorden
-
-
Sylvester
ModeratorOnderwerpen: 13Reacties: 1222Bedankt: 16 tijdenIs er een drainage aanwezig?
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenNee dat hebben we niet aangelegd. We hebben de bak wel even droog gehad in het voorjaar. Totdat het zo ging regen de hele zomer…
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenInjecteren met een PU injectiehars wordt heel veel toegepast bij waterlekken in betonwanden, aan bvb grindnesten , lekken aan kimwanden en voegen tussen vershillende betonwanden. Wordt zelfs toegepast in tunnels.
Een behandeling met epoxy heeft geen zin zolang de kuip vochtig staat, eer je om het even welk epoxy product aanbrengt of injecteerd moet alles poerdroog zijn.
-
Dick Mienis
DeelnemerOnderwerpen: 22Reacties: 49Bedankt: 0 tijdenwanneer het bad aan de binnenzijde wordt afgewerkt door de folie lasser, en vervolgens laat je het bad meteen vollopen met water dan is er toch geen probleem? Want genoeg tegendruk door het water in het zwembad.
Voor zover ik altijd heb begrepen hoeft de bak niet 100% waterdicht te zijn omdat de folie de waterdichte laag is, en niet de gemetselde muur.
als wat ik zeg niet klopt dan hoor ik het graag, want: nooit te oud om te leren 😊
-
Sylvester
ModeratorOnderwerpen: 13Reacties: 1222Bedankt: 16 tijdenInderdaad. Ik had even de indruk dat men van plan was om een waterdichte coating te voorzien, maar het werd niet vernoemd hoe men het zwembad waterdicht wil maken
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenJa ik heb gekeken naar het injecteren maar wat ik begrijp is dat ze dan de stuc laag weer moeten verwijderen….
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenIk had inderdaad uitgezocht of een zwembad folie erin gelast kan worden maar iemand had gezegd dat dit niet kon omdat je dan water tussen je bak en folie krijgt en dus waterbellen. Maar dit kan dus wel? Dan zouden we in één keer klaar zijn…
We hebben inderdaad alles in huis voor een vloeibare liner. Maar als we nu allemaal moeilijke omwegen moeten nemen terwijl een zwembadfolie gelijk kan…
-
zwembadforum.eu
SleutelbeheerderOnderwerpen: 33Reacties: 620Bedankt: 3 tijdenZwembadfolie kan meestal wel, maar dan moet je de bak juist niet waterdicht hebben. En je moet wel inbouwdelen hebben voorzien die geschikt zijn, dus met pakkingen en flens.
DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.
Auteur van het enige boek over zwembaden voor starters!
-
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenEn nieuwe stuclaag moet niet altijd, dit hangt af van de aanhecting van de stuclaag.Dit kan je testen door op de stuclaag te kloppen, volle klank = goede aanhechting, holle klank = geen of slechte aanhechting. Ook de hoeveelheid scheuren speelt een rol.
Men boort volgens de specificties, van de fabricant van het te injecteren product, op dezelfde afstand gaten in je wand. Daarna schroeft men er een soort pluggen in de geboorde gaten en op die pluggen sluit men de injectie slangen aan. Nadat de pluggen verwijdert zijn die je enkel de boorgaten op te stoppen.
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenJa dat had ik begrepen van dat boren. Het probleem alleen is dat het niet door de wand komt maar door de kimnaad. De naad tussen de vloer en wand. In de vloer kan niet geboord worden want daar ligt vloerverwarming.
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenUit welk materiaal bestaat je kimplaat en hoe hoog is die boven de bodemplaat geplaatst.
En hoe zijn de verbindingen van de verschillende lengten kimplaat gebeurd ?
Of heb je zonder kimplaat gewerkt met een zwelband of enkel met een zwelkit gewerkt.
En waar zit de vloerverwarming, in het beton ??
-
DDA
DeelnemerOnderwerpen: 27Reacties: 420Bedankt: 13 tijdenVloerverwarming? 🤔
-
Sylvester
ModeratorOnderwerpen: 13Reacties: 1222Bedankt: 16 tijdenIk ben ook benieuwd naar die vloerverwarming. Lekker warm aan de voetjes …😊
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenIk vrees een beetje voor de combinatie van vloer/bodemverwarming met een liner .
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenHet is gelukt!! Geen grondwater meer in de bak. We hebben het opgelost door langs de kim naad een randje snelbeton te storten. Dat harde snel genoeg uit om het water tegen te houden. Dus we kunnen weer verder 🙂
De vloerverwarming was een idee van mijn man. Die laten we mee draaien met de cv in de winter als extra verwarmingsbron. Dus naast de warmtepomp en zonnecollectoren waar water door heen stroomt. Ook kunnen we in de toekomst nog leidingen langs het zwembad onder het terras daaraan verbinden. Zodat in de zomer de warmte van het terras naar het zwembad gaat en het afgekoelde water door het zwembad weer de tegels koel houdt. (Tuin op het zuiden)
Wij gaan een vloeibare liner gebruiken waardoor we het zwembad warmer kunnen maken dan met een gewone liner of zwembadfolie. Daar hadden we al rekening mee gehouden dat we producten gebruiken die daarvoor geschikt zijn.
-
zwembadforum.eu
SleutelbeheerderOnderwerpen: 33Reacties: 620Bedankt: 3 tijdenHeb je een productlink naar die vloeibare liner? Het is namelijk iets waar ik nog niet eerder van heb gehoord.
DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.
Auteur van het enige boek over zwembaden voor starters!
-
-
Lisette Haman
DeelnemerOnderwerpen: 1Reacties: 6Bedankt: 0 tijdenSorry wij noemen het vloeibare liner. Het heet zwembadcoating.
Eerst met een primer dan zwembadcoating en afsluiten met een topcoating. Wel eerst het zwembad laten stuken.
-
zwembadforum.eu
SleutelbeheerderOnderwerpen: 33Reacties: 620Bedankt: 3 tijdenGeen probleem! Maar ik hoor deze verspreking wel vaker. Mensen bestellen dan 25 blikken vloeibare folie bijvoorbeeld, terwijl deze enkel geschikt is om de naden netjes af te werken van zwembadfolie.
Zwembadcoating wordt als ideaal omschreven, maar bedenk wel dat het aanbrengen lastig is en vaak ook mislukt. De omstandigheden moeten echt perfect zijn wil je er echt jaren van profiteren zonder bijwerken.
DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.
Auteur van het enige boek over zwembaden voor starters!
-
-
-
AuteurAntwoorden