Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Hoe blijven lamellen rolluik “drijven”?

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6010
   Kevin KustersKevin Kusters
   Bijdrager

   Beste,

   Ik ben aan het oriënteren om een zwembad te gaan bouwen in de tuin maar heb genoeg vragen. Op de meeste vind ik de antwoorden wel maar op deze niet.

   De rolluik lamellen drijven op het water, maar hoe zit dit in de winterperiode? Je laat het water wat zakken zodat de skimmers en inspuiters droog komen te staan. Maar aangezien het waterniveau is gedaald zakken de lamellen ook een stuk lager. Kan dat of mis ik iets?

    

   Alvast bedankt voor de reactie

  • #6023
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Ja klopt, die drijven op het water. Maar let goed op. Vaak kan een rolluik niet onder de skimmers drijven. Meestal is dat beperkt tot een klein deel van de hoogte van de skimmers.

   Te hoog is niet goed (boordstenen) en te laag ook niet. Dan kan de kast van het rolluik of geleidingsbeugels in de weg zitten met gevolg dat uw rolluik gaat blijven hangen in het ijle en dus plooit.

   Als je een wintervoorziening gaat treffen door het water te laten zakken zal je (eventueel) een winterzeil moeten voorzien en ijsbrekers in het water. Het rolluik moet je dan volledig oprollen in de rolluik nis

  • #6030
   Kevin KustersKevin Kusters
   Bijdrager

   Bedankt voor de snelle en duidelijke reactie.

    

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties