Waarom je de pH zou laten zakken? Het enige dat ik kan bedenken is het feit dat de chloor onder 7 super goed werkt, een beetje te goed zelfs. Want met een pH van 6 is de chloor veel sneller uitgewerkt met gevolg dat de actieve chloor weer zakt.
Over de chloor shock zijn er allerlei theorieën te vinden. Volgens mij is het een kwestie van ervoor te zorgen dat je geen chloorshock nodig hebt, althans niet zo’n zware van 10 ppm.
Volgens mij heb je die alleen nodig als het echt fout gaat met het water.
Ik doe nooit een chloorshock, en is ook niet nodig. Water is altijd in topconditie. In het begin van het seizoen giet ik er eens flink wat in. Op dat moment is de pH sowieso wat lager door de winterperiode (neerslag). Ik breng eerst de pH naar (inderdaad) ongeveer 6,8 tot 7, meestal is het al in die buurt Daarna voeg ik wat chloor bij (ALLEEN NATRIUM HYPOCHLORIET, GEEN GRANULAAT) en dat brengt de pH nog wat hoger, en dan gaat de chloor naar ongeveer 2 PPM of iets in die buurt. Hoger ga ik nooit.
Ik maak er een erezaak van om zo weinig mogelijk producten te gebruiken, enkel desinfectie uiteraard, en af en toe pH correctie, dat is noodzakelijk. Geen vlokmiddel, geen o-clear, geen alpenmiddel, geen…. enz…