Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Hoe doseer ik veilig het chloor toe aan mijn zwembad?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1220
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Chloor is een zwaar giftige stof welke helaas noodzakelijk is voor je zwembad. Er zijn wel alternatieven, maar die zijn duur en werken vaak ook maar beperkt. Je ontkomt er dus bijna niet aan om chloor te doseren in je zwembad.

   Chloor (ofwel Natriumhypochloriet of Calciumhypochloriet) is er in vloeibare vorm, verkrijgbaar in granulaat en leverbaar in 2 soorten tabletten. Vloeibaar chloor koop je in een can en hierop zit meestal 5 euro statiegeld. Vloeibaar chloor wordt meestal gebruikt bij automatische dosering of om een chloorshock te geven.

   Granulaat kan je ook goed gebruiken om snel het chloorpeil op een bepaalde waarde te krijgen. Je kan dit het beste oplossen in heet water in een emmer en dan toevoegen aan het zwembad. Slim is om dit in de skimmer te doen met de zwembadpomp draaiende. Zo kan er nooit een restchloor in je bad komen. Doe het wel voorzichtig om een te hoge concentratie in de leidingen te voorkomen. Laat de pomp ook minimaal een half uur nadien draaien.

   Chloortabletten (chloortabs) kan je in de skimmer leggen of in een chloordoseersluis. Deze laatste kan je meestal ook instellen qua afgifte.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties