Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

inbouwdelen te diep

Weergave van 10 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #209
   eddyeddy
   Bijdrager

   Na het stuccen van liggen de inbouwdelen te diep, ca 8 mm dieper dan de stucwand. Dit kan problemen geven met met de liner dat er plooien ontstaan. Iemand ervaring hiermee en hoe dit op te lossen? Ik zit te denken aan een extra rubberring van 5 mm te plaatsen dan is het verschil gering, maar zijn de schroeven dan wel lang genoeg.

  • #213
   Rudy De VijlderRudy100

   Neem er eens een paar foto’s van en post ze hier op het forum. Ik ben zeker dat er hier mensen zijn met ervaring met liner zwembaden.

  • #218
   eddyeddy

   inspuiter

  • #219
   eddyeddy

   skimmer

  • #220
   eddyeddy

   verlichting

  • #221
   eddyeddy

   op verzoek wat foto’s. Ik ben benieuwd naar jullie oplossingen.

    

  • #222
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Ai, dit kan wel een probleem zijn…

   De inspuiters kan je nog een beetje minder ver indraaien denk ik. Dat zal niet veel maken. Maar die skimmer ziet er niet goed uit. Kan je de loshalen en opnieuw plaatsen?


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #236
   Rudy De VijlderRudy100

   Ik zou een witte pvc plaat kopen van 7mm dik . Vervolgens zou met karton/papier een mal maken van de skimmers , spotsen en inspuiters . Ook de gaatjes voor de schoefjes neem je mee over . Met een multitool, decoupeerzaag kan je de pvc plaat makkelijk zagen, de schroefgaatjes boor je allemaal uit.  De rechthoekige en ronde PVC ringen die je gemaakt hebt plaats je pas als je de skimmers, inspuiters en spots defintief bevestigd worden. Als afdichting tussen de PVC ring en de skimmers, inspuiters en spots , gebruik je butyltape ( bestaat in alle maten en vormen, bestaat zelfs ook in een tube zoals siliconen. Je hebt dus 1 mm voor de butyl tape. Je moet wel de geboorde gaatjes vrij zien te houden.

   Ik bedoel butyltape in deze onderstaande vorm.

   Butyl Tape 3/8″ x 15ft

  • #551
   annelies bannelies bekaert
   Bijdrager

   Ik had dit probleem bij inspuiters, als beginnende metser en cementeerder, maar uiteindelijk geen plooien gehad rond inspuiters, ook al zitten ze een kleine centimeter te diep. Maar bij skimmers waarschijnlijk wel probleem omdat je geen schroefdraad hebt dus weinig speling. Ik vermoed dat het toch het werk waard is om je skimmers op de juiste diepte te plaatsen, wegens die afdekplaat die moet passen.

  • #950
   Kristof HussonKristof Husson
   Bijdrager

   Ik plaats het maar hier omdat het een zelfde bouwtechnische fout is als hierboven omschreven maar dan in de andere richting.

   Mijn inspuiters steken nog een mm te ver uit na het bepleisteren en isoleren.

   Mijn gedacht is gewoon deze mm af te schuren met een schuurschijf of iets dergelijk?

   @admin laat maar weten als je liever hebt dat we een nieuw topic openen ipv een topic te kapen.

  • #952
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Een nieuw topic met een foto zal wel meer aandacht krijgen vermoed ik, dus doe maar.

   Ik denk overigens niet dat je een millimeter gaat zien hoor.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 10 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties