Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Inspuiter plaatsen ovaal metalen zwembad

Tags: 

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1937
   Jan ReynsJan Reyns
   Bijdrager

   Beste, ik ben een ovaal stalen zwembad aan het plaatsen van 6,23 x 3,60m. De inspuiter bevindt zich ongeveer op 40 cm links van de skimmer, is dit logisch? Wordt op deze manier niet het propere gefilterde water niet direct terug afgevoerd? Ik had in gedachten om de inspuiter aan de overzijde van de skimmer te plaatsen. Is dit een goed idee of toch maar niet? Er is maar 1 inspuiter bijgeleverd. Ik ben eigenlijk klaar om de inbouwdelen te plaatsen, dit zou een grote hulp zijn mocht hier een duidelijk antwoord op zijn. Alvast hartelijk dank. Vriendelijke groeten, Jan.

  • #1938
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Het is altijd beter als je ze tegenover elkaar zet. Ze doen dat om het goedkoop te houden. Dan zijn er weinig buizen nodig bij de pomp. Je kan dat enigszins opvangen door een spuitmond op de inspuiter te monteren die het water links (of rechts) weg van de skimmer spuit. Dan gaat het water ook meer ‘ronddraaien’ in het zwembad en mengt het beter. Maar nog beter is uw oplossing als dat gaat.

    

  • #1940
   Jan ReynsJan Reyns
   Bijdrager

   Super bedankt voor de reactie Sylvester, dan heb ik het toch bij het rechte eind. Ik ga ermee aan de slag. Ik heb 50 m buis van 50mm gekocht dus buis genoeg 😉👍. Nogmaals super bedankt. Vriendelijke groeten, Jan.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties