Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Kalk?

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1054
   Guy MichielsGuy Michiels
   Bijdrager

   Hallo allemaal.

   We hebben ons index zwembad gevuld met leidingwater. Zuivering gebeurt momenteel met patroonfilter.

   Als ik de solar cover er in de ochtend afhaal is het water glashelder. Maar als de kinderen er een tijdje in gezwommen hebben is het niet helder meer en wordt het waziger.  Als ze er een tijdje uit zijn… en ik haal daarna het zeil er weer af is het terug helder.

   Ons leidingwater bevat nogal veel kalk dus ik vermoed dat het daar iets mee te maken heeft. De solar cover vertoont soms ook witte plekken op de plaatsen waar het water gestaan heeft en verdampt is.

   Wat zou de reden kunnen zijn volgens jullie want ik zou het water gewoon altijd helder willen krijgen… ook tijdens zwemmen.

   Ik zag ook precies alleen maar een product om de hardheid naar boven te krijgen ipv naar beneden?

    

   Hoe moet ik het aanpakken aub. Al bedankt voor jullie hulp.

    

  • #1058
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Dit zijn allemaal losse bestanddelen ( zoals zand enz.) die naar je bodem zakken. Door het spelen van de kinderen gaan die bestanddelen terug zweven in je water. Hoogtijd dus om eens te stofzuigen met de zeswegkraan van de filter op stand ” waste ” . Is het niet beter na het stofzuigen, een vlokkenmiddel in het water doen, een nacht laten rusten en dan stofzuigen.

  • #1060
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Regelmatig een robot stofzuiger over de bodem laten gaan

  • #1068
   Guy MichielsGuy Michiels
   Bijdrager

   Ik heb een patroonfilter en een bodemstofzuiger op accu. Elke keer als ik het zwembad kuis zit er in het fijne netje een dun laagje substantie die op zachte fijne klei lijk. Misschien residu van talkpoeder die ik gebruikt had om bad op te bergen. Zou je vlokmiddel weg krijgen met te stofzuigen met accu stofzuiger?

   Al bedankt voor jullie reacties

  • #1078
   SylvesterSylvester
   Moderator

   vlokmiddel op zich krijg je niet weg. Gebonden vlokmiddel wel, maar dan weer niet met een stofzuiger (met filter) of met een filterinstallatie met patroonfilter. Patroonfilters zitten onmiddellijk toe en filteren dan niet meer.

   Vlokmiddel kan je alleen met een zandfilter gebruiken. Wil je vlokmiddel gebruiken met een patroonfilter, dan moet je het patroon verwijderen. Een halve dag de pomp laten draaien en dan een halve dag laten bezinken. Daarna kan je met een handstofzuiger het water uit het zwembad verwijderen, dus filter op ‘waste’ zetten. Maar ik vermoed dat jouw patroonfilter geen ‘waste’ stand heeft.

   Met een opbouw intex zwembad kan je iets anders creatief bedenken. Gebruik een handstofzuiger en maak een hevel naar de buitenkant van het zwembad. Door het hoogteverschil zal het water langzaam via de stofzuiger uit het bad lopen, genoeg debiet om de bodem rustig te zuigen. Zo kan je de gezonken substantie van gebonden vlokmiddel verwijderen.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties