Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Kan ik een chloortablet in de skimmer van het zwembad plaatsen?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1221
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   De skimmer is een prima plaats voor een chloortablet van 200 gram, zo lijkt het. In principe is dit ook geen probleem, maar bedenk wel de volgende zaken. Chloor is zeer agressief en corrosief in de concentratie van 90%. Wanneer de zwembadpomp niet loopt komt er dus een hogere chloorwaarde in de skimmer. Het kunststof waarvan een skimmer is gemaakt (ABS) kan hier wel tegen. Alsmede het skimmermandje. De schroeven waarmee de flens en pakkingen zijn vastgemaakt kunnen wel van RVS zijn, maar deze gaan wel flink roesten.

   Chloortablet in skimmer

   Daarnaast gebeurt het wel eens dat kinderen de deksel van de skimmer oplichten en de chloortablet vastpakken. Naast het feit dat dit levensgevaarlijk is kan de tablet ook in het zwembad terecht komen. Met name bij zwembadfolie geeft dit enorme problemen. De folie slaat onmiddellijk wit uit en wordt heel broos. Onherstelbare schade.

   Beter is het om een chloordrijver of chloordoseersluis te kopen en de tabs hier in te stoppen.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties