Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Manuele chloordispenser op bypass?

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1348
   DDADDA
   Bijdrager

   Hello, ik ben aan het kijken om een manuele chloordispenser te installeren (zo eentje die je met tabletten kan vullen). Om praktische redenen zou ik die op de bypass van de warmtepomp willen aansluiten, maw vlak voor en vlak na de bolkraan van de bypass. Zo vermijd ik toch dat er te hoge chloor concentraties in de warmtewisselaar van de warmtepomp terecht komen of kan dat nog altijd een probleem vormen?

   Of maakt het misschien helemaal niet uit en is er alleen risico voor je warmtewisselaar bij automatische / vloeibare chloor dispensers? Dit zijn traagwerkende chloor tabletten.

  • #1349
   DDADDA
   Bijdrager

   Ok … ben er ondertussen achter dat zo’n offline doseerder voor en na de pomp + filter met een slangetje verbonden wordt om een flow op gang te brengen door het druk verschil.

  • #1364
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Je hebt twee soorten, met en zonder slangetje. Ik heb 18 jaar geleden daar ook nog mee gewerkt.  Dat heette toen een Chlorinator , was van het merk Hayward. Probeer ze wel iets voorbij de bypass te plaatsen, zodat de dispencer de volle waterflow heeft. Het enige waar je echt goed moet op letten is de rubber in het deksel , die moet perfect zitten, zoniet draai je de rubber kapot en lekt het chloorwater.

    

  • #1366
   DDADDA
   Bijdrager

   Thanks Rudy. Die Hayward had ik ook op de radar. Als ik er zo eentje zet, dan ga ik voor de inline versie. De afstand tussen persleiding na de pomp en voorbij de WP bypass is net wat te groot.

   De verkoper van mijn warmtepomp raadde het eigenlijk af: niets dan problemen en wisselstukken nodig met die dingen. Het werk dat je uitspaart, kruipt in het onderhouden van de dispenser zelf. Is dat ook jouw ervaring?

   Hij stelde voor de tabletten in de skimmer te leggen, maar ik ben wel een beetje bang voor het nadelig effect op de skimmer, de liner en bubbelfolie van de Zodiac Winky. Op momenten dat de pomp niet draait blijf je lokaal toch met een hogere concentratie zitten. Met de intex-en in het verleden was na een jaar de bubbelfolie zo aangevreten dat je hem kon weggooien.

  • #1368
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Mijn eerste Chloordispencer van Hayward was er eentje dat rechtstreeks op de PVC buis van 50mm aangesloten was. Hij is vervangen omdat ik de rubber in het deksel kapotgedraaid had ( mijn eigen schuld ). De tweede was de Chloordispencer van Hayward zoals weergegeven in het filmpje, met de darmpjes , hij is vervangen door een automatische ph & cl regeling.

   Ik ben er steeds tevreden over geweest, weinig of geen problemen mee gehad. De eerste week moet je wel alle dagen de chloor meten en de dispencer even bijregelen aan de draaiknop, eenmaal dit gedaan is heb je de correcte dosering. Je moet alleen regelmatig eens kijken of de chloortabletten moeten aangevuld worden, maar ik heb geen onderdelen moeten vervangen hoor en onderhoud heb je niet. Chloor tabletten in de skimmer lijkt mij ook geen goed idee om de redenen die je zelf aangeeft.

   Uiteraard kan ik alleen spreken over de Hayward CL220 , problemen met andere merken ben ik niet op de hoogte.

  • #1370
   DDADDA
   Bijdrager

   Ok … blij te horen dat het met de Hayward wel vlot liep en dank je om je ervaringen hier te delen. Er zijn ook dispencers te koop voor 20-30€, de Hayward gaat eerder richting 200€. Het verschil moet hem ergens zitten natuurlijk.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties