Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Muur storten

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 8 maanden geleden door Rudy De VijlderRudy100.
Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #433
   ImaniImani

   Beste,

   Ik ben een zwembad gat aan het graven van 6m bij 4m. Mijn idee was om (kort samen gevat) een betonnen vloer te storten met bouwnet en dan een op de vloer als deze gedroogd is een bekisting maken van 5.60 bij 3.60 ( 20cm kleiner als de buiten muur) en dan hier in ook bouwnet te doen en dan vol te storten en dan nog een laag Pulyurea coating op de betonnen muur/vloer. Ik vraag mij af of dit werkt of niet? Hebben jullie nog advies of tips?

  • #434
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Eerst dien je er voor te zorgen dat je betonnen kuip 100% waterdicht is .

   Onderstaande link is een publicatie van het WTCB (wetenschappelijk technisch instituut van Belgie voor de bouw ) . Je moet een kimplaat steken zoals op de tekening.

    

   https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=services&sub=standards_regulations&pag=details&art=database&contrdet_id=1&fiche_id=2005

  • #437
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   De reden dat je de betonkuip eerst waterdicht moet maken is omdat, ongeacht welk systeem het ook is , een twee componenten systeem helemaal niet tegen water kan zolang het nog niet uitgehard is . Dus de betonkuip mag niks geen vocht meer bevatten. Dit meet je best met een vochtigheids meter en de relatieve vochtigheid moet onder de 3% zijn.

  • #444
   Rudy De VijlderRudy100

   Ik ben voorstander van werken met een kimplaat , in tweede instantie kan je ook werken met zwelband.

   Onderstaand filmpje toont hoe je best werkt met zwelband .

   https://bel.sika.com/content/belgium/main/nl/joint-sealing-redirect/sika-joint-sealing-solutions/videos-pictures-joint-sealing/sikaswell.html

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties