Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

opstarten zoutelectrolyse

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2199
   Paul CelisPaul Celis
   Bijdrager

   Ons zwembad is helemaal klaar, we gaan werken met een zoutelektrolyse systeem van Astral pool. het is het  “smart next 21 model”. De handleiding erbij is niet in het Nederlands en ook niet op het net te vinden in het Nederlands. Ze is ook erg onduidelijk. De verkoper is net nu 3 weken op verlof, en ik krijg een punthoofd van het Systeem. Je moet van alles instellen maar het is nergens aangegeven welke waarden bv van het zout, temperatuur,flow, en waarom je een waarde moet invoeren en wat als je die niet haalt; het is omslachtig om in bepaalde set ups te komen, je weet ook niet of het systeem nu werkt of niet, constant loopt er een blauwe lijn rond in een cirkel, met een schaalverdeling, maar het is niet duidelijk wat die schaal wil zeggen, en hoe je die instelt,  de handleiding helpt je niet echt; Wie werkt er ook met dit volgens de verkoper nieuw systeem, en kan me eventueel helpen om het systeem op te starten of me meer uitleg kan geven.

   Even bij zeggen dat we werken met een aparte PH automatische doseer unit.astral pool smart next 21? Alvast bedankt

   gr paulvanella

  • #2201
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Hallo Paul,

   Vermoedelijk een apparaat die niet veel mensen hebben vooralsnog, ik ken het zeker niet. Waar heb je het gekocht? Wellicht dat de groothandel http://www.sibo.nl je verder kan helpen?


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2204
   Paul CelisPaul Celis
   Bijdrager

   Hey, bedankt voor je reactie, ja het blijkt een heel nieuw toestel te zijn.  Op de site van Sibo was ik al eens gaan kijken maar daar vind je de standaard manual terug en niet in Nl. Ondertussen ziet ons water groen ondanks PH van 7.4  morgen Sibo proberen te contacteren,

   Groetjes Paul

  • #2423
   Koen AertsKoen Aerts
   Bijdrager

   Beste,

   Ik ben ondertussen ook aan de eindfase van mijn zwembad.

   Zit ook met hetzelfde toestel als hierboven vermeld en geraak er ook niet uit.

   Firma waar ik deze heb aangekocht beweerd dat deze voorgeprogrammeerd zijn en niks meer aangepast moet worden.

   Geven ook geen oplossing.

   Waar kan ik met dit probleem terecht

    

    

  • #3230
   MarcMarc
   Bijdrager

   Dag Paul

   Als je een “zoutbad” hebt dan dien je eerst te weten hoeveel zout je in het zwembad hebt gedaan (of laten doen) . Ik geef het voorbeeld van mijn Intex zoutsysteem : vooraleer het toestel op te starten dient je zwembadwater “opgeladen te worden” met ongeveer 3 a 3,5 kg zout per kubieke meter. Dus als je een bad hebt van 10 m³ dan los je 30  a 35 kg zwembadzout ! erin op. Dit laat je dan een paar uur circuleren tot alles mooi verdeeld is.

   Mogelijks moet je dus in je toestel instellen hoeveel zout je erin hebt gedaan…. dit zal waarschijnlijk een ppm (parts per million ) waarde zijn Dus je instelling zal bij 30 kg zout 3000 ppm zijn.

   En als ik de handleiding bekijk van jouw toestel dan staat daar op pagina 27 in het Engels dat ze vragen van 5 kg zwembadzout per m3 erin te doen en bij onmiddellijk gebruik dien je ook eerst chloor toe te voegen in de juiste dosering. Daar kan ik je niet bij helpen ik weet niet of je manueel of automatisch met chloor werkt…..

   Laten we dus met de juiste hoeveelheid zout beginnen ?

   Grtz

   Marc

  • #3333
   Paul CelisPaul Celis
   Bijdrager

   Hallo Marc, merci voor de reactie, Ons werd aangeraden om er 90 kg zout in te doen, voor een bad van19.000l. We hebben het 24h laten draaien zonder de electrolyse. Daarna probeerden we het systeem op te starten maar dat lukte maar niet. Wij hebben de smart next 21 de versie zonder het automatische mobus systeem, wat ons werd aangeraden. Als je astral pool opstart werkt het toestel in een standaard fabrieks instelling. Om alleen al ih configuratie systeem te geraken moet je al oeverloos geduld hebben, als je er al inkomt is het heel omslachtig om zaken aan te passen en die ook te activeren, soms kom je terug bij de basis instelling. Nu we merkte op dat de cel niet werkte, de display gaf allerlei alarmen, maar je kan niet ID handleiding vinden wat je moet doen met de waarschuwingen. Het bad werd maar groener en groener. Tot snachts plots mijn Frank viel, die meldingen, flow, gasalarm enzo die zaken zijn niet in deze versie inbegrepen, ik ben naar de configuratie gaan kijken en heb alle fabrieks instellingen afgezet, 12uur later was het water niet meer groen. Wie denkt er aan dat die zaken automatisch staan ingesteld ook al bezit dit toestel niet de funkties.De cel werkte. Ondertussen ben ik naar de verkoper geweest, hij heeft me wat voort geholpen, maar zij zelf dat hij geen ervaring had met het manuele systeem, en dat ik op ervaring moest gaan werken. Nu heb ik de productie staan op minimum 4.00gr./l en max 6.00gr/L ppt.   De productie schaal staat op 40. (Kan gaan tot 90) de pomp draait elke dag 7uur verdeelt in drie tijdsblokken. Jammer dat het systeem de chloor niet meet, ze produceert dus altijd chloor ook als er te veel is.

   Groeten Paul

   https://www.zwembadforum.eu/wp-content/uploads/hm_bbpui/3333/jj7sp4hus44v3fmy8lxawqrxcio337az.jpg

   ik werk met een automatisch PH systeem die staat continu tss 7.2.en 7.4

   de teststrips zijn deze week gekocht, ze geven aan dat de alkalinity goed zit en de PH. Juist de Free chlorine is 0.

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties