Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Plooien liner staalwand zwembad

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #8255
   Rob 69Rob van alphen
   Bijdrager

   Goedenavond,

   Wij hebben sinds kort een staalwand zwembad van 300×120 in onze achtertuin gebouwd. Gat gegraven, cementvloer gestort, rondom geïsoleerd en afgevuld met stabilisatiezand. Het water is nog nooit verwarmd geweest en de pomp heeft tot op heden nog niet gedraaid ivm tuin werkzaamheden.

   Nu zijn er een paar plooien welke er nog steeds niet uit zijn getrokken en waarvan ik dit ook niet 1-2-3 meer verwacht. Dit vinden we erg jammer natuurlijk echter weten we niet zo goed wat we daar aan zouden kunnen doen.

   Nu zagen we vanavond dat er bovenin het zwembad, zo’n 10 cm van de rand een plooi zit die er voorheen niet zat. Lijkt alsof dit een oude plooi is die terug is gekomen. Kan dit met de huidige temperaturen te maken hebben en wat kunnen we het beste doen?

   Aankomend weekend willen we het zwembad winterklaar gaan maken en er dmv een dompelpomp water uithalen tot onder de nozzle.

   Zouden we wellicht het bovenste profiel nadien in de lente los kunnen halen en proberen de plooien er enigszins uit te duwen?

   We zijn nieuw op dit gebied, alvast bedankt!

  • #8264
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Plooien zijn niet altijd te voorkomen helaas bij dit soort baden. Soms zijn de liners wat oud in de doos en kan je die vouwen daarna nog zien.

   Dat er na installatie een plooi bijkomt is wel apart. Los maken en opnieuw doen is zeker een optie als er geen randtegel wordt voorzien.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #8298
   Rob 69Rob van alphen
   Bijdrager

   Dank voor de reactie. De randstenen zullen pas begin aankomend jaar gelegd gaan worden zodat we ook eerst het zwembad zomerkost kunnen maken in de lente. Waarschijnlijk dat we dan proberen de liner voorzichtig wat bij te trekken.

    

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties