- Dit onderwerp bevat 12 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 maanden geleden door
zwembadforum.eu.
-
AanmakerOnderwerp
-
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijdenHallo iedereen , sinds dit seizoen merk ik op dat vanaf de waterlijn en dieper ons zwembad een verkleuring heeft.
De water waardes staan ok , zowel af te lezen op ons auto doseerapparaat alsook op de fotometer .
Geen idee wat dit zou kunnen zijn , wanden zijn nog glad , geen blazen ed…Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en op welke manier we deze kunnen verwijderen?
mvg
-
AanmakerOnderwerp
-
AuteurAntwoorden
-
-
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijden -
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijden -
zwembadforum.eu
SleutelbeheerderOnderwerpen: 33Reacties: 620Bedankt: 3 tijdenLastig te zien zo, maar het ziet er een beetje groenig uit… Niet gewoon aanslag met algen?
DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.
Auteur van het enige boek over zwembaden voor starters! -
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijdenGeen idee , gaat er door er over te wrijven niet echt af , mss na het seizoen eens proberen met product en water laten zakken?
-
Sylvester
ModeratorOnderwerpen: 13Reacties: 1222Bedankt: 16 tijdenDe goedkopere liners verkleuren sowieso snel. Eigenlijk elke liner vroeg of laat.
-
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijdenIs geen goedkope liner, is een polyester bad…😉
-
-
DDA
DeelnemerOnderwerpen: 27Reacties: 420Bedankt: 13 tijdenNiet zeker of het een liner is of gewoon de polyester van het bad zelf. Bij die laatste is het, dacht ik, normaal dat de toplaag na verloop van tijd poreuzer wordt en vuil gaat vasthouden. Je kan dat (laten) afschuren en opnieuw topcoaten waarna het weer voor een aantal jaren goed is.
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenDe verkleuring is normaal een normaal verschijnsel bij iedere kuststof of het nou een liner is, polyester of HDPE of PP . Bij polyester heb je de mogelijkheid zoals DDA beschijft een nieuwe top coat te laten plaatsen.
-
Jürgen Van den bulcke
DeelnemerOnderwerpen: 2Reacties: 5Bedankt: 0 tijdenBedankt voor de reacties…
iemand toevallig ervaring met het (zelf) plaatsen van een nieuwe coating in een polyesteren bad?
coat je dan de inbouwdelen mee of plak je deze af?
grtz
-
Rudy100
DeelnemerOnderwerpen: 5Reacties: 519Bedankt: 2 tijdenKijk eens op de website van Vosschemie , ze geven regelmatig webinars en workshops.
-
Gerrit Schepens
DeelnemerOnderwerpen: 0Reacties: 1Bedankt: 0 tijdenVorig jaar een pakket om zelf het zwembad te polyesteren gekocht bij Voschemie.
Alle voorschriften werden nagevolgd maar het kleur van de toplaag begon na een maand weg te gaan en het oppervlak begon ruw te worden.
Zoals ze voorschreven had ik niet in de zon gewerkt en een week gewacht om te vullen.
Reden die ze er aan gaven was dat er ook bij schaduw te veel UV licht kan aanwezig zijn en daarom dient er steeds onder een tent gewerkt te worden. Hierdoord zou de parafine in de toplaag niet gereageerd hebben.
Mijn vorig zwembad werd uitgevoerd in blakende zon en de dag erna water er in. Het heeft in de 10 jaar dat ik er woonde niet gedegradeerd.
Nog iemand deze ervaringen met de topcoat van Voschemie?
-
zwembadforum.eu
SleutelbeheerderOnderwerpen: 33Reacties: 620Bedankt: 3 tijdenZelf dit spul aanbrengen is erg lastig. Ik lever dus enkel zwembadfolie en regelmatig komen mensen na 1/2 jaar bij me terug om alsnog de folie te kopen.
Meestal volgen ze bij de bouw dan ook mijn advies op om zeker inbouwdelen te plaatsen die ook voor folie is geschikt. Niet eens echt duurder, maar wel een goede backup.
DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.
Auteur van het enige boek over zwembaden voor starters!
-
-
-
AuteurAntwoorden