Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Pompcapaciteit bij uitlaat vs capaciteit na de filter.

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #420
   lvercautlvercaut
   Bijdrager

   Mijn Intex pomp heeft een capaciteit bij pompuitlaat van 12 m3 per uur. Hoeveel blijft daar dan nog van over als je zou meten na de filter waar het water toch door 38 kg glaswand moet gestuwd worden. Deze vraag omdat ik me hier suf zit te piekeren of ik die bypass naar mijn warmtepomp moet installeren of niet . Ik vind (maar dat wil niet zeggen dat het zo is) dat mijn combinatie zwaarste Intexpomp met Comfortpool  pro 9 en 10 m2 EPDM het wel goed doet, 31805 liter warmt 4 a 5 graden op in 12 uur op zonnige dagen.  Maar ik wil de warmtepomp niet kapot door teveel pompdruk…Alvast bedankt,

  • #422
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Ik heb de handleiding van je WP eens bekeken. Op de schematische voorstelling staat de bypass , dus installeer die maar.  Je WP heeft 3 tot 4 m³/h nodig en men vermeld een pomp van minimum 4m³/h. Jouw pomp is dus veel te zwaar voor je WP dus de bypass is vereist en moet men dus de instroom verlagen. je zal wel debiet verlies hebben door de EPDM matten maar dit is onvoldoende. Je WP heeft trouwens een hoge druk beveiliging ( errorcode E1) en een lage druk beveiliging ( Errorcode E2 ) en zal dus in error gaan.

   Stel dat je de WP beschadigd door geen bypass te installeren, dan zal de leverancier /producent dit aangrijpen om onder de garantie uit te komen. Juridisch heb je geen poot om op te staan, ze halen het argument aan dat in de handleiding of technische fiche een bypass vermeld staat en halen op die manier hun gelijk.

  • #442
   lvercautlvercaut
   Bijdrager

   Bypasskit is besteld !

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties