Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

probleem warmtepomp

Weergave van 13 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #690
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   Beste,

   Wij hebben opnieuw een probleem met onze warmtepomp. Maandag hebben we de warmtepomp opgezet om het zwembad op te warmen. Ze heeft toen 2 dagen aan één stuk gedraaid zonder problemen. Het water is perfect opgewarmd tot 28 graden. Toen hebben we de warmtepomp afgezet en was het de bedoeling om ze dagelijks enkele uren te laten draaien om het water op temperatuur te houden. Woensdag is dit zonder problemen verlopen. Donderdag echter viel ze na 1 minuut uit, de motorbeveiligingschakelaar is ook uitgevallen. In de namiddag hebben we opnieuw geprobeerd en heeft ze zonder problemen gedraaid. Zaterdag heeft de warmtepomp opnieuw zonder problemen gedraaid en vandaag (zondag) valt ze opnieuw uit 1 minuut na het starten samen met de motorbeveiliging. Er branden geen rode lampjes die een foutmelding indiceren.
   Wat kan hier de oorzaak van zijn?
   Dit is jammer genoeg al de zoveelste keer dat we problemen hebben met deze warmtepomp.

  • #698
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Hallo Kris,

   Er zijn hier mensen die je een tip kunnen geven, maar dan is het wel handig als je even de volgende gegevens vermeld:

   • type en capaciteit warmtepomp
   • inhoud van je zwembad

   Dan hebben we meer informatie om je feedback te geven.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #708
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   de warmtepomp is een heat perfector van ppg 32Kw, inhoud zwembad is 60m3.

  • #719
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Is een electronisch probleem . Ik heb 13 jaar net dezelfde WP gehad, het electronisch gedeelte is niet al te best afgesloten. Ik heb ooit eens problemen gehad met een dode spin die op een printplaat problemen veroorzaakte.

  • #723
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   Dag Rudy,

   bedankt voor je snelle reactie, ik heb de pomp is opgedraaid en hier en daar een dode spin verwijderd een een minuscule wespennest. Maar het probleem is er nog steeds.
   De pomp maakt geen rare geluiden tijdens het draaien, als de compressor stuk is zou je dit kunnen horen?
   Waarom ben je na 13 jaar veranderd van warmtepomp?

  • #725
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Welke motorbeveiliging bedoel je die is uitgevallen?

   Kan het niet gewoon een defecte flowswitch zijn?


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #735
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Heb je recent al eens een backwash gedaan. Een Heat pro WP heeft heel wat waterflow nodig.

   Mijn Heat pro warmtepomp is open gevroren na 13 jaar vrij goed gewerkt te hebben. Ik dacht dat ik al het water had afgelaten maar er bleek toch noch water in te zitten.

  • #736
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   heb de filter juist teruggespoeld, pomp stopt na 1 a 2 minuten, de motorbeveiliging in de zekeringskast valt uit.

   Heb niet veel geluk gehad met de pomp, na een paar jaar de warmtewisselaar stuk vervangen onder garantie, vier jaar later terug kapot terug laten vervangen en nu drie jaar later weeral misérie.

   hopelijk is de reparatie niet te kostelijk, anders toch een nieuwe aanschaffen. Toch een zeer duur toestel.

  • #737
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Bedoel je dat de verliesstroomschakelaar afslaat ?

  • #738
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   het betreft een Thermisch-magnetische motorbeveiligingsschakelaars met draaibediening van Hager.

  • #739
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Normaal gezien kan je die zelf bij regelen aan het gele draaiknopje, met een kleine schroeven draaier heel lichtjes naar rechts draaien.

   Ik heb dit bij ons thuis eens meegemaakt met dezelfde schakelaar die een diepzuigpomp aanstuurde (we hebben onze eigen drinkwater voorziening). Ik heb er toen de technieker bijgehaald en die wist me te vertellen dat zo’n schakelaars door de ouderdom soms wat bij geregeld moeten worden.

   Ik zou er toch een technieker bij halen, je weet maar nooit.

  • #1048
   Kris ByloosKris Byloos
   Bijdrager

   even een update :

   technieker is langsgekomen, na veel uitmeten bleek één van de drie fasen uit te liggen achter de relais. Relais vervangen en de pomp werkt momenteen terug normaal.

   De man vertelde me nog, zonder motorbeveiliging zou de motor van de compressor op twee fasen gedraaid hebben en stuk gegaan zijn.

   Nog een vraag :  zout, heeft dit een invloed op de levensduur van de warmtewisselaar? De warmtewisselaar is gemaakt van titanium dus zou toch geen invloed mogen hebben. De technieker had hier niet direct een antwoord op.

    

  • #1105
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Nee hoor , titanium is bestand tegen  de allermeeste chemicaliën,  zouten, logen en chloor. het is zelf heel goed bestand tegen hoge temperatuurschommelingen.

  • #1316
   Marja MellemaMarja Mellema
   Bijdrager

   Ik heb heb Duratech ECO 14+ tot nu toe geen problemen gehad maar sinds deze lente/zomer  laat de pomp het afweten. Bij het opstarten gaat de pomp na plus minus twee minuten uit en valt het stroom eraf geen foutmelding in het display af te lezen dus. Na een reset weer precies het zelfde, de buitentemp. is hoog genoeg, er stroomt voldoende water door…is er iemand die weet wat het kan zijn? Al menig installateurs benaderd maar niemand heeft voldoende kennis van een zwembadwarmtepomp. De fabrikant kan wel een monteur sturen maar ik woon in Groningen en zal dus  en de monteur moeten betalen plus de reiskosten. Helaas geen garantie meer…

Weergave van 13 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties