Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Rand afwerking

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2015
   MichielMichiel
   Bijdrager

   I.p.v. een granieten randafwerking en terrastegels willen wij de zwembadrand en het terras voorzien van Ipe hout. Dit omdat dit een hardhout soort is die mooi grijs verkleurt, niet spekglad wordt en een mooie strakke afwerking geeft.

   Heeft er iemand ervaring met het afwerken van de zwembadrand met hout ipv randtegels? Of moeten we toch kiezen voor granieten randtegels en daarna Ipe hout?

  • #2016
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Ik heb enkel slechte ervaringen met houten randen. Veel bankirai gebruikt zien worden, maar hoewel dit hardhout is wordt dit echt slecht van samenstelling na enkele jaren.

   Voor mij weggegooid geld en energie.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2017
   MarcMarc
   Bijdrager

   Ik zou absoluut niet voor hout kiezen wegens geen slijtvast materiaal. In gedachten houdende dat aan een zwembadterras met blote voeten gelopen wordt loop je het risico door weersinvloeden van af en toe splintervorming te krijgen met als gevolg miserie aan de voeten. ook in verband met hygiene zou ik het niet doen. Levensduur van hout is ook niet je dat zeker in de buurt van zwembad chemicaliën   Mocht je toch absoluut willen gaan voor de houtlook dan zou ik kiezen voor kunststof-hout terrasplanken. Hou er ook wel rekening mee dat voor de bevestiging van houtplanken veelal schroeven dienen gebruikt en dat deze in “zwembadkwaliteit” dienen te zijn. Zwembadwater kan nogal “agressief” zijn.

  • #2019
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Ipé wordt zelf aanbevolen als terras rond zwembaden, door confederatie bouw.

   Als boordsteen zou ik het niet gebruiken, omdat er in Ipé lapachol zit . Bij contact met een base ( alkalisch product) verkleurt dit rood, je riskeert om rode vlekken te krijgen door een chemische reactie.

    

   http://www.confederatiebouw.be/portals/38/CDSchrijnwerk/data_tech_doc_schrijnwerk/docs/36%20houtsoorten/IPE.pdf

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties