Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Stepoc

Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #936
   tommytommy
   Bijdrager

   Ervaringen met Stepoc blokken?

  • #942
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Die vind je heel veel. Wat is precies je vraag?


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #953
   tommytommy
   Bijdrager

   Hoe de verwerking precies is. Zelfde als de eps veronderstel ik? Onderste laag pas zetten in mortel en dan stapelen? Welke wapening? Prijs zal iets duurder uitkomen dan metsen veronderstel ik? Zal wel sneller werken mss? De inbouwdelen slijp je uit denk ik?

  • #999
   Leo JorissenLeo Jorissen
   Bijdrager

   Zelf ook gewerkt met stepoc-blokken werkt als bouwstenen stapelen, wapening, inbouwdelen inslijpen/ boren en storten beton. Supersterk. Heb nog aarddraad aan wapening vastgemaakt voor het storten. Met storten opletten dat je de hoeken afstempelt en voorzichtig met trilnaald. Beton met grind 2/5 toegepast.

  • #1043
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

   Ik heb plannen in dezelfde richting. En ook enkele vragen

   Waarom opletten met een trilnaald? Waar kan je de berekening laten maken hoeveel stenen je nodig hebt, en welke breedte, zijn er speciale hoekstukken? Thx

  • #1049
   Leo JorissenLeo Jorissen
   Bijdrager

   Met storten van de beton zijn de meeste mensen geneigd om de trilnaald te lang in de blokken te laten trillen en bestaat de kans dat de blokken breken.

   Op de site van https://betondelalomme.be/nl/

   kan je alles vinden afmetingen en hoeveel beton erin gaat om deze te vullen.

   succes

  • #1066
   Filip DestrykerFilip Destryker
   Bijdrager

   Goed om weten. Doen ze bij stepoc ook een berekening van her benodigde aantal blokken aan de hand van een plan?

  • #1101
   Wim77Wim77
   Bijdrager

   Een gouden raad. Gebruik geen trilnaad. Bestel beton met fijne kiezel en laat hem ter plaatste vrij lopend maken. Je kan hoogstens met een stok de beton wat aandammen. Zelfs met een stok is er bij ons 1 blok kapot gesprongen. Met een trilnaad zijn de gevolgen veel groter vlgs mij.

    

  • #1130
   Danny De KoningDanny De Koning
   Bijdrager

   Ik heb 2 waterdichte kelders met deze blokken onder mijn huis geplaatst. Ga nu hetzelfde doen voor een zwembad. Ik heb mijn blokken toen gevuld met kiftbeton en hydrofuge als waterdichting laten toevoegen. Let wel dat je gelijkmatig de muren opvult. indien je werkt met een pomp, heb ik ook 2x gedaan. Zorg ervoor dat het beton langzaam gepompt wordt of je muren gaan open van de druk. Zeker niet trillen gewoon met een stok een beetje in “koteren” dan loop het beton vlot open.

   Je zal zien op de site dat je een bepaalde volgorde moet aanhouden om het vloeien van het beton te bevorderen.
   Ik heb steeds eerst een betonplaat gegoten die pas lag. Met in het middelpunt van de muur een stalen boord, 8cm in de plaat en 8 cm opstand daarna de stenen erover stapelen. Gewoon op de plaat zonder mortel. Het voordeel hierbij is dat je de palletten steen direct op de plaat kan laten zetten in het zwembad. Dan moet je daar niet mee zeulen. Een dagje stapelen en alles staat. Dan nog een uurtje vullen en klaar is kees…

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties