Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Stroom valt uit…

Weergave van 4 geneste reacties
  • Auteur
    Berichten
    • #1475
      Marja MellemaMarja Mellema
      Bijdrager

      Ik heb heb Duratech ECO 14+ tot nu toe geen problemen gehad maar sinds deze lente/zomer  laat de pomp het afweten. Bij het opstarten gaat de pomp na plus minus twee minuten uit en valt het stroom eraf geen foutmelding in het display af te lezen dus. Na een reset weer precies het zelfde, de buitentemp. is hoog genoeg, er stroomt voldoende water door…is er iemand die weet wat het kan zijn? Al menig installateurs benaderd maar niemand heeft voldoende kennis van een zwembadwarmtepomp. De fabrikant kan wel een monteur sturen maar ik woon in Groningen en zal dus  en de monteur moeten betalen plus de reiskosten. Helaas geen garantie meer…

    • #2304

      Heb zelf een Duratech Plus 22kW. Na 3 jaar ooit het display (zelf) vervangen, maar voor de rest werkt ie al 8 jaar prima.

      Op welke manier valt de stroom uit?

      extern : differentieel (verliesstroomschakelaar)

      extern: zekering

      intern: toestel zelf gaat volledig uit

      Hoe reset je het toestel?

    • #3044
      Rudy De VijlderRudy100
      Bijdrager

      Ontkoppel je de Inn en de Out van de WP in de winter ?

       

    • #3384
      Marja MellemaMarja Mellema
      Bijdrager

      Toestel zelf valt uit, reset d.m.v. resetknop op stekker. Electricién erbij gehad die zegt dat het in het apparaat zelf zit maar heeft heeft geen kennis van een zwembadwarmtepomp. Helaas geen garantie garantie meer. In de winter ontkoppel ik alle slangen en sla ik de pomp vorstvrij op.

    • #3396

      Dus voor alle duidelijkheid: het is niet de stekker die in OFF gaat omdat er te veel stroom wordt getrokken, het toestel neemt zelf het initiatief om uit te vallen en daarna ga je via de reset knop van de stekker de spanning uit en aan zetten on het toestel terug in gang te schieten?

      Maar hoe dan ook, in beide gevallen is de oorzaak denk ik een hardware beveiliging die in gaat omdat er ergens te veel stroom gebruikt wordt of een verliesstroom gedetecteerd wordt. Helaas kan ik u dan niet meer helpen. Misschien zijn er meer ervaren mensen op dit forum, maar ik vrees dat dit toch iets voor de fabrikant zal zijn.

Weergave van 4 geneste reacties
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties