Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Verbruik electriciteit zwembad

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #3831
   MarcMarc
   Bijdrager

   Nu een maand geleden is mijn zwembad opgestart en uit nieuwsgierigheid heb ik er een vebruiksmeter tussengestoken van bij het begin Start was dus 16/06/20 en tot op heden 08/08/20 dus 53 dagen verder staat de teller op 592 Kw. Dus een gemiddelde van 11.2 Kw per dag. Mijn zwembad is een bovengronds met 17m³ in.

   In het begin dacht ik dat het ‘s nachts stilleggen van de warmtepomp en zwembadpomp me energie zou doen besparen maar metingen wezen uit dat dit niet klopt. Het is in mijn geval energiezuiniger van de zwembadpomp 24 u te laten aanstaan en de de inverter warmtepomp ook. Deze staat ingesteld op 27 ° en houdt deze temperatuur aan. Dus bij de huidige warme temperaturen koelt ie het water. Uit mijn chemiemetingen blijkt dat ook mijn waterkwaliteit stabieler blijft.

   Zijn er nogzwembadbezitters die iets van cijfers kunnen laten weten

   Grtz

   Marc

  • #3851
   Budschop NLJeroen Pluijmen
   Bijdrager

   Ik verbruik per seizoen (medio mei t/m medio september) ca. 1000 kWh.

   36 m3 inhoud zwembad, inbouw … grootste verbruiker is zwembadpomp (staat alleen ‘s nachts uit en bij kouder weer een “kort” programma van ca. 6 uur per dag). Warmtepomp gebruik ik al twee jaar niet meer (hangt er voor nop aan), aangezien de warmte wordt “gewonnen” via EPDM.

    

  • #3858
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Een warmtepomp kan helpen op dagen dat het wat minder weer is, vooral in april en september.

   Je moet zien welk zwemprofiel je hebt. Wij zwemmen meestal niet als het wat slechter weer is en dan kom je ruim toe met EPDM. En dan valt het verbruik ook goed mee.

  • #5765

   Mijn jaarverbruik voor een bad van 43m³ is ongeveer 1500 kwh. De warmtepomp draait vooral in april en mei, in de andere maanden, vooral dit jaar, heb ik nauwelijks een warmtepomp nodig.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties