Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

voorkomen groen water

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #247
   JackJack
   Bijdrager

   De oorzaak van groen water is meestal te weinig chloor in je bad. chloor wordt door uv straling heel snel afgebroken. Dit gaat in een paar uur tijd bij een goed schijnend zonnetje 🙂   Ook als het geen zwemweer is moet dit op peil blijven!

   Bij gebruik van tablettten is het ook van belang dat hetwater circuleert, dus voldoende filteren ook als het geen zwemweer is!

   Chloor werkt alleen goed bij een juiste Ph, gemiddeld 7.2 is goed. Schommelt de waarde heel erg dan is de Alkaliniteit waarschijnlijk niet goed.

   Bij alles wat je doet om iets op peil te brengen, lees de aanwijzing op de verpakking en doe alles met kleine hoeveelheden.

   Hoelang je moet filteren daar zijn verschillende theorien en meningen over. Teveel filteren kan niet , te weinig wel. Krijg je problemen met je water ga dan ook meer filteren.

   Bij een zwembad met goed water heb je veel plezier, je moet er alleen wel iets voor doen 🙂

  • #252
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Dit is mooie informatie om naar te verwijzen op de vele vragen op durftevragen over zwembaden! Cool.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #275
   JackJack
   Bijdrager

   ja inderdaad, elke keer dezelfde vragen over sommige onderwerpen. Op een forum kunnen mensen eerst kijken of hun probleem of vraag al eens is gesteld en wat eventueel de oplossing is.

  • #438
   Nillens

   Hallo,

   Wat is een goede zwembadtester? Moet geen super duur toestel zijn, is voor een rond opzetbad van +/- 5m doormeter 19000L

   Of gewoon teststrips gebruiken?

    

   Thx,

    

    

    

    
   <div id=”ConnectiveDocSignExtentionInstalled” data-extension-version=”1.0.4″></div>
   <div id=”ConnectiveDocSignExtentionInstalled” data-extension-version=”1.0.4″></div>

  • #715
   annelies bannelies bekaert
   Bijdrager

   Ik gebruik lovibond testset, niet de elektronische versie maar gewoon manueel, tablet voor Chloor en Ph, zeer eenvoudig in gebruik, niet duur en nauwkeuriger resultaat in vergelijking met teststrips.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties