Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Vraagje ivm sensoren bij zwembad plaatsen

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1480
   Sven TerwingenSven Terwingen
   Bijdrager

   Hallo allemaal , ik heb even een vraagje voor jllie omdat ik niet zeker weet of dit wel goed is .

   Het zit zo ik heb zelf een collector gemaak met pvc buizen voor het water op te warmen . Hiervoor heb ik dan een programma geschreven met knx zodat het knx systeem alles regelt . Werkt ook allemaal . Alleen heb ik nu voor te testen mijn staafsensor tegen de buizen vastgemaakt zodat hij zo de temp. Meet .

   Bedoeling is om deze contact te laten maken met het water alleen nu de vraag , hoe hebben jullie dat gedaan ? Hebben jullie jullie sensoren in een soort huls zitten die contact maakt met het water of hebben jullie jullie sensoren rechtstreeks contact met het water laten maken ?

   Hopelijk is iemand die hier wat info over kan geven.  Bedankt alvast !!

  • #1485
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Jammer genoeg worden de sensoren na verloop van tijd weggevreten door de chloor, je dient dus gebruik te maken van een rvs temperatuur voeler houder ( pff wat een woord) .

  • #1608
   Sven TerwingenSven Terwingen
   Bijdrager

   Hoi , bedankt voor de reactie ! Na dat ik jou reactie had gelezen ben ik voor de moment even van idee veranderd . Ik heb de sensor nu op de buitenkant vd buis geplaatst en deze volledig afgesloten vd buitenlucht en andere zaken die de temp. Beïnvloeden .

   Vandaag liggen testen met alles . Eerst twijfelde ik wat aan de zaak omdat ik zwarte 20 mm pvc buizen had gebruikt ipv de meeste van jullie tyleenbuis .

   Oke , deze morgen om 11 uur de temp. Van het zwembad zelf gemeten . Filterpomp draaide toen al enkele uren dus het water was goed gecirculeerd . De temp. Toen op het moment was . 25.8°C  .

   Alles nog eens nagekeken en toen het knx systeem erbij opgestart . Voor de solarverwarming gebruik ik een andere pomp ff erbij zeggen . Dagje alles zijn ding laten doen , en rond 8 uur deze avond de temp van het zwembad opnieuw gaan meten ( de sensoren voor alles via knx te meten heb ik nog niet , zullen deze week aankomen ) moeten we voorlopig nog met een externe meter doen , dus de temp was ondertussen gestegen naar 28.3°C . Mooi resultaat . Dus voorlopig laat ik hem nog even de buitentemp meten tot ik een goede oplossing heb gevonden voor zo een voelerhouder te plaatsen .

   Bedank nogmaals , je hebt me er erg mee geholpen ! 👍

  • #1609
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Een aanboorzadel kan je voor de voelerhouder gebruiken.

  • #6377
   Bert DBert D
   Bijdrager

   Sven, werkt alles nog naar behoren? Ik veronderstel dat de sensoren op afstand zitten (hoever?) van jouw regel unit? Dan kennelijk geen probleem?

   heb je ( of een ander) meer informatie zoals een schema / welke onderdelen?

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties