Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Vullen zwembad

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2258
   S VSteven Vandeput
   Bijdrager

   Ik heb misschien 2 vreemde vragen.

   Vraag 1:

   Bij het vullen van een zwembad met een plage (bak waarin het zwembadrolluik zit) moet ik dan opletten dat ik de grote bak van het zwembad (8*4) gelijkmatig vul met de bak van de plage (1*4) tot ze op het moment komt dat ze communiceren (hoogte 1.2 meter). Dit om te voorkomen dat het muurtje van de plage omgaat als de grote bak eerst zou gevuld worden en het muurtje (enkel gemetst) de druk niet aankan, tot het gevuld is.

   Vraag 2: Doordenkertje 🙂

   Aan de kant van de plage gaan we de zand nog niet aanvullen tot boven (bovenste meter), omdat er nog afwatering moet gelegd worden binnen 2 maanden. Volgens de persoon die komt vinylesteren is dit geen probleem omdat het muurtje van de plage bijna de volledige druk van het water opvangt en dat het gedeelte van de bak van de plage alleen op deze buitenmuur drukt. Volgens mij als deze 2 bakken communiceren dan is de druk volledig op de buitenmuren en niet op het muurtje van de plage.

   Wat denken jullie?

   Zou het een probleem zijn om het zwembad te vullen met 1 zijde niet aangevuld tot ongeveer een meter onder grondniveau? (betreft een dubbel gemetste muur in met murfor versterkt in elke laag.)

    

    

  • #2260
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Als je de wanden goed gemetseld hebt op 20 cm dikte kan je zonder problemen het bad vullen. Ik kom zou de extra bak ook vullen inderdaad. Na 25 jaar heb ik hier nog nooit problemen mee zien ontstaan.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2262
   Wim77Wim77
   Bijdrager

   Ik heb gewerkt met styrofoon blokken. Het zwembad gewoon gevuld zonder rekening te houden met de tussenmuur.

   Indien alles goed is uitgevoerd is dat geen probleem.

    

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties