Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Waarom maakt mijn zwembadpomp zo’n lawaai?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #865
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Een zwembadpomp is allereerst luchtgekoeld. Dat betekent dat de pompstructuur open is en dit absoluut niet isolerend is. Daarnaast is een pomp niet altijd van hoge kwaliteit en zijn de onderdelen niet perfect passend. Ook hierdoor kan een pomp meer geluid produceren.

   Oplossing is om een pomp te kiezen met een lagere dB aanduiding in de handleiding. Dit soort metingen zijn redelijk betrouwbaar. Daarnaast is een frequentieregelaar ook een optie. Hierdoor kan je de pomp op een lager toerental laten draaien. Je bespaart hier stroom mee uit en ook produceert de pomp minder geluid.

   Zorg ervoor dat de pomp wel voldoende frisse lucht kan aanzuigen. Soms zie je mensen de pomp helemaal inpakken en isoleren, maar dat werkt dus niet. Vroeger was een watergekoelde zwembadpomp nog populair, maar die hadden ook weer problemen die de levensduur bekortten.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties