Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Wanneer moet ik het zandfilter terugspoelen?

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #847
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Het zandfilter vangt het vuil op uit het zwembad en bewaart deze in het filtervat. Natuurlijk heeft een zandfilter een maximum aan capaciteit om dit vuil op te slaan. Wanneer het zand of glas vervuilt is dan stroomt het water er moeilijker door heen. De druk zal dan oplopen.

   Op de zeswegklep zit een drukmeter (manometer) en deze geeft de actuele werkdruk aan. Als het water dus moeilijker door het filter kan zal de drukmeter een hogere waarde aangeven. Dan is het tijd om het zand of glas te reinigen. Zorg ervoor dat de pomp altijd uit staat. Wanneer je de klep bedient met de zwembadpomp draaiende, dan zal er vrijwel zeker een beschadiging optreden.

   Het is sowieso goed om wekelijks een deel van het zwembadwater te verversen. Je kan dan beter direct ook het filter spoelen. Ook bij overtollig regenwater kan je dit het beste wegpompen in de backwash stand.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties