Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Warmtepomp voor opzetzwembad?

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #831
   DDADDA
   Bijdrager

   Hello,

   Heeft het veel, weinig of helemaal geen zin om een warmtepomp te plaatsen voor een Zodiac Winky opzet zwembad? De temperatuur schommelingen zijn vermoedelijk een stuk groter dan bij een inbouwzwembad dat meer massa / inertie heeft. Ik bedoel de snellere afkoeling en ook opwarming door het weer bij een opzetzwembad vergeleken bij een inbouwzwembad. Het is ook niet de bedoeling een warmtepomp 24/7 te laten draaien om de temperatuur bij te houden.

   Qua vermogen raadt men bij inbouw zwembaden 1/4 van het volume aan aan, maar liefst toch 1/3 om wat marge te hebben. Bij opbouw is de standaard 1/3, maar dan zou je al richting 1/2 moeten gaan om een beetje ruim te zitten (?).

   Iemand ervaring met de Zodiac Winky + warmtepomp of in combinatie met andere opzet zwembaden? Wij zwemmen alleen bij goed weer mei -> augustus.

  • #833
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Zodiac Winky!! Die heb ik in een grijs verleden nog verkocht. Ik wist niet dat deze nog aangeboden werden.

   Ik heb laatst in een poll in de Facebook groep ‘Durf te vragen over zwembaden’ gevraagd naar de energiekosten van een warmtepomp. Veel mensen hebben zonnepanelen en maken zich niet druk om het verbruik. Andere mensen zijn heel kien op de prestaties. Maar de variabelen zijn divers en lastig te voorspellen.

   Ben benieuwd of iemand een goede/mindere ervaring heeft.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties