Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Wat is beter? Filterzand, filterglas of glasparels?

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 6 maanden geleden door Anoniem.
Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #850
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Filterzand is een hele oude toepassing en niet meer van deze tijd. Het is kwartszand, heel zuiver en het wordt nauwelijks beïnvloed door water. Je kan dit synoniem zien met de vorming van drinkwater onder de duinen. Helaas hebben we in een zwembad veel verontreiniging en is dit zand poreus. Het filterzand heeft dus snel de neiging om aan te koeken en dit is met backwash ook niet goed te verhelpen. Het gaat maximaal 5 jaar mee en vervanging is echt een lastig karwei. Na 2 jaar zie je de effecten al teruglopen.

   EGFM, filterglas of glasparels in je zandfilter is absoluut een betere keuze. Het gaat veel langer mee en de opnamecapaciteit (de deeltjes die achterblijven) is vele malen groter. De aanhechting is nihil en dus is het terugspoelen een makkie. Je hebt minder water nodig en je hoeft dus ook minder water in het zwembad bij te vullen.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

  • #2257
   Anoniem

   [url=https://bestgruzchik.ru/]услуги грузчиков москва[/url]

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties