Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Welke pomp kan ik het beste kiezen voor mijn zwembad

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1213
   zwembadforum.euzwembadforum.eu
   Sleutelbeheerder

   Als je besluit zelf een zwembad te bouwen of bijvoorbeeld een zwembadpomp te vervangen, dan is het handig dat je weet welke capaciteit te nemen. Wij helpen je hierbij.

   De juiste pomp bij je zwembad
   Vaak noemt men de zwembadpomp het ‘hart’ van het zwembad. Het zorgt voor de circulatie en aansturing van waterbehandeling en verwarming. Maar een pomp verbruikt ook de nodige energie en produceert behoorlijk wat geluid.

   Hoewel er heel veel te vertellen is over welk type pomp en welk merk je kan bestellen, willen we ons nu focussen op de capaciteit van een pomp. Met uitzondering van een frequentiegestuurde pomp kan je de keuze maken aan de hand van de turnover.

   De turnover van een zwembad
   De turnover van een zwembad is de tijdsduur waarin het water fictief door de zwembadpomp door de filter wordt gepompt. Heel eenvoudig gezegd deel je de inhoud van het zwembad door 4. Dat betekent dat de pomp theoretisch het water in 4 uur rondbrengt. Een turnover van 4 is algemeen aangenomen als ruim voldoende capaciteit.


   DHZ zwembaden expert en eigenaar/adviseur bij Bouwzelfjezwembad.nl. Founder van dit forum en al 25 jaar leverancier van zwembaden en aanverwante producten.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties