Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Zelf gemaakte 3-wegklep voor fontein en waterinlaat bij zwembad

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1767
   Ton Van lieshoutTon Van lieshout
   Bijdrager

   Ik heb nog maar net een zwembad (intex ultra frame 9.75m x 4.8m) en had hierbij een fontein gekocht, was leuk voor de kinderen. Maar de fontein moest aangesloten worden op de buis voor de wateraanvoer (die normaal op de waterinlaat zit). Dus telkens moest ik de buis van de waterinlaat er af halen om op de fontein te plaatsen wat mij niet zo goed leek voor de aansluiting.

   Nu ben ik gaan googlen wat ik kon doen en heb nu een 3-wegklep er tussen gezet, nu kan ik heel makkelijk OF het water via de waterinlaat OF via de fontein door alleen maar de klep anders te zetten. Het is qua afwerking niet het mooiste maar het werkt super.  3-wegklep voor fontein en waterinlaat

    

  • #1834
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Goed gedaan. Zelf knutselen is altijd leuker.

  • #1956
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Je zou tussen de twee verticale steunen een geschaafd balkje kunnen plaatsen en eventueel schilderen in hetzelfde grijs. Op het balkje bevestig je twee pvc beugels om de kraan in te bevestigen, op deze manier zit de kraan vast en is het iets handiger om de kraan te openen en te sluiten. Zoals het nu is vrees ik een beetje dat het zou kunnen dat het fonteintje of je skimmer afbreken.

  • #1960
   Ton Van lieshoutTon Van lieshout
   Bijdrager

   Hartelijk dank voor de tip, ik ga hier zeker naar kijken, dat zou inderdaad wel beter zijn.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties