Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

zwembad en pomp vragen

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1170
   gert de boergert de boer
   Bijdrager

   hallo allemaal, ons nieuwe huis had een tuinvijver van 5×2 meter, 1.10 diep. deze hebben we leeg en schoon en het blijkt een mooie gladde betonnen bak. het lijkt ons leuk er een zwembadje van te maken zodat we geen opzet zwembad meer nodig hebben in de tuin. het terras is ook geheel beton dus een gat ernaast graven om er zo een aan- en afvoer voor een pomp te maken is geen optie. naast het bad heb ik wel stroom en plaats voor een pomp. hier wil ik de pomp plaatsen en dan met 40mm pvc een leiding maken welke naar de bodem van het bad loopt voor aanzuiging van de pomp. 20cm onder de waterlijn een 2e pvc leiding die het water weer terug pompt het bad in. de pomp zelf krijgt een filter. iemand ervaring hiermee en goede tips?

  • #1173
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Post eens een foto van de bestaande toestand.

    

  • #1182
   gert de boergert de boer
   Bijdrager

  • #1183
   gert de boergert de boer
   Bijdrager

   dit is de bak, links komt de pomp waar ik 2 leidingen naar beneden trek het bad in en er later een schacht met roosters omheen zet. leiding 1 gaat tot net boven de bodem en een 90 graden bocht om water aan te zuigen, leiding 2 komt net onder de waterlijn en pompt het water terug de bak in

  • #1184
   DDADDA
   Bijdrager

   Eventueel een opbouw / inhang skimmer aan de ene korte zijde plaatsen en een opbouw inspuiter (als dat bestaat) aan de andere korte zijde? De leidingen van bv 32 of 38 kan je hopelijk onder de planken wegwerken. De bodem kan je dan met een stofzuiger schoonmaken die je op de skimmer aansluit.

  • #1189
   Rudy De VijlderRudy100
   Bijdrager

   Je kan in de kortste zijde een skimmer inslijpen . Je hebt minstens 1 skimmer nodig om de oppervlaktevervuiling weg te krijgen . Een aanzuigleiding 20 cm onder de waterlijn lijkt me een goed idee, mits je er een bolkraan tussen zet, deze aanzuigleiding kan je gebruiken om te stofzuigen. De andere leiding 20 cm onder de waterlijn is voor de inspuiter . Je dient dus nog een extra leiding te voorzien voor een skimmer.

   Waar ik over twijfel is het hout aan de zwembadrand, ik vrees voor splinters in de armen. Je kan altijd 30/35 cm hout wegnemen en gebruik maken van granieten zwembadranden die afgerond zijn en gepuntvlamd. Volgens mij zijn de tegels vooraan op de foto granieten tegels.

   Er bestaan zelfs laagstroom opbouw ledspots, wanneer je daar iets voor voelt kan je  een electrische leiding voorzien.

    

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties