Meld je nu aan voor ons nieuwe forum!

Zwembad met rolluik onder plage

Weergave van 9 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2337

   Sinds 1 maand begonnen aan ons inbouwzwembad 9m*4m*1.5 na 2 maand opzoekwerk, prijsvergelijkingen, productvergelijkingen,…

   Eigenschappen zwembad:

   Rolluiknis onder plage en ingebouwde trap

   2 Hoogwaterlijnskimmers lengte 80cm/stuk

   2 ledlamp & 2 wandafzuiging 15cm boven vloer, 1 stofzuigeraansluiting

   We hebben alvast de uitgravingen (180ton aarde afgevoerd!) voltooid en de beton gevlinderd. Alvast nog enkele opmerkingen voordat metselwerken (door mezelf) starten:

   1. Waar positioneer ik de wandafzuiging het best? Optie A of optie B op tekening?
   2. Positie inbouwdelen ok?
   3. Dien ik een boord van 10cm aan de zijkant voorzien ter ondersteuning van rolluik? Van zodra kindje erop valt, steunt volledige afdekking op boord van 10cm?
   4. 4 inspuiters naast elkaar plaatsen op zelfde hoogte OF 2 inspuiters hoog plaatsen en 2 inspuiters laag plaatsen?
   5. Nog tips & tricks? 😀

  • #2338

  • #2339

  • #2340

    

   Eindresultaat voor ogen

    

  • #2348
   John5John5
   Bijdrager

   Heb zo goed als exact hetzelfde gebouwd enkele jaren geleden, enkel dan met hoektrap aan de plage. Plage van 1m is ruim, nis moet niet per se 80cm breed zijn maar werkt wel makkelijk.. min afmetingen kan je terugvinden in t&a documentatie.

   Vergeet je inbouwstukken niet voor de rolluik!, ik heb 1 lage wand aanzuig onder het inbouwstuk rolluik, dus in de zijmuur. En dan nog 1 lage wand aanzuig onder stofzuigeraansluiting zoals die bij jou getekend staat.

   Ik zou 4 inspuiters naast elkaar plaatsen maar is persoonlijke smaak.. theorie is dat je het oppervlaktevuil zo naar je skimmers doet bewegen..

   Die rand van 10cm zou ik persoonlijk niet doen, rol wordt een 3cm kleiner gemaakt dan bad, dus aan elke kant 1.5cm daar geraakt geen kind tussen. Plus je moet al goed opletten dat je waterstand niet te veel fluctueert of je rol loopt vast. (denk eraan bij backwash verlies je snel paar cm water)

   Een tip die ik kan meegeven wat ik niet gedaan heb en toch wat schrik voor heb is leg je buizen aan in vaste pvc mooi met beugels bevestigd aan de wand van aan je inbouwstukken tot waar ze samenkomen en dan met mof naar flexibel..

  • #2349

   <p style=”text-align: left;”>Bedankt voor de feedback john5!</p>
   Ik dacht de volledige installatie van het rolluik pas op een later ogenblik te voltooien. Dus niveau water laten zakken en nis leegpompen, doorvoer elektriciteitskabel pas nadien inboren..

   Waarvoor heb je nu juist schrik voor de pvc leidingen? Ik dacht alles in flexibel te voorzien maar wel met beugels vast te maken aan de wand.

    

  • #2350

   ps: ik voorzie een niveauregelaar gekoppelt en een afvoer aan de skimmer om het waterniveau op peil te houden.

  • #2351
   SylvesterSylvester
   Moderator

   Wij hebben precies hetzelfde zwembad.

   Waarom zou je kiezen voor optie B? Ik zie het nut niet ervan.  Zet 2 x bodem afzuiging in rolluik nis. Wel ervoor zorgen dat de verticale plaat van de rolluiknis onderaan tegen de bodem smalle openingen heeft zodat hij het water vanuit het zwembad onder het rolluik door kan trekken. Dat houdt de bodem van de rolluiknis een beetje properder..

   De inspuiters heb ik 2 voor de waterlijn en 2 onderaan geplaatst. Dus per 2 aangesloten op 2 verschillende kranen zodat je kan kiezen om alleen het wateroppervlak te zuiveren of over de bodem te laten spuiten (of beiden).

   Ik neem aan dat je de skimmers plaatst ter hoogte van punten A maar dan aan het wateroppervlak?

   Dan zeg je dat je gaat metselen. Maar op die afbeelding staat een kunststof bad.

    

    

  • #2355

   <p style=”text-align: left;”>Beste Sylvester,</p>
   Optie B houdt de rolluiknis proper en tegelijkertijd zorg je in je bad voor goede inmenging chemicalien, warmteverspreiding en kan je dit bad bijna volledig leegmaken indien nodig. Bij optie A kan je je bad nooit leeglaten..

   Skimmers komen inderdaad ter hoogte van A op waterniveau.

   Het kunststofbad was ter inspiratie, ik hoop via het metselen en gewapende folie hetzelfde te creëren

  • #2365
   John5John5
   Bijdrager

   Inbouwdeel rolluik moet je al tijdens de ruwbouw voorzien, de liner moet er immmers ook tussen met behulp van dichting + moet heel stevig vastzitten enz..

Weergave van 9 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwste onderwerpen

Recente reacties